Souvlaki med grillad kål

Souvlaki med grillad kål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Fläskkarréspett som marineras med citron, rosmarin och oregano. Serveras med grillad spetskål och en klassisk tzatziki.

Tillagningstid: 45 min + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g fläskkarré
  • 8 grillspett
  • 1 spetskål
  • olivolja, till pensling
  • 0.5 gurka, tunt skivad
  • ev smörgåskrasse eller körvel
  • Marinad
  • 1.5 dl olivolja
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • Tzatziki
  • 0.5 gurka, grovriven
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Skär köttet i mindre bitar. Rör ihop ingredienserna till marinaden och blanda med köttet. Låt marinera minst 30 min. Trä köttet på spett.
  2. Grilla spetten på direkt värme tills de har fin färg och är genomstekta. Skär kålen i fyra klyftor, behåll roten.
  3. Pensla kålklyftorna med olja och grilla tills de är mjuka och har fin färg.
  4. Pressa vätskan ur gurkan och blanda med yoghurt och vitlök. Smaka av med salt och peppar och ringla över olja.
  5. Servera spetten med kål, tzatziki och gurka. Garnera ev med smörgåskrasse eller körvel.

Tips

Gott att servera med grillad citron och klyftpotatis.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2022-03-05

Gott!

Souvlaki med grillad kål
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 500 g fläskkarré
  • 8 grillspett
  • 1 spetskål
  • olivolja, till pensling
  • 0.5 gurka, tunt skivad
  • ev smörgåskrasse eller körvel
  • Marinad
  • 1.5 dl olivolja
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • Tzatziki
  • 0.5 gurka, grovriven
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk olivolja

Souvlaki med grillad kål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Fläskkarréspett som marineras med citron, rosmarin och oregano. Serveras med grillad spetskål och en klassisk tzatziki.

Tillagningstid: 45 min + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär köttet i mindre bitar. Rör ihop ingredienserna till marinaden och blanda med köttet. Låt marinera minst 30 min. Trä köttet på spett.
  2. Grilla spetten på direkt värme tills de har fin färg och är genomstekta. Skär kålen i fyra klyftor, behåll roten.
  3. Pensla kålklyftorna med olja och grilla tills de är mjuka och har fin färg.
  4. Pressa vätskan ur gurkan och blanda med yoghurt och vitlök. Smaka av med salt och peppar och ringla över olja.
  5. Servera spetten med kål, tzatziki och gurka. Garnera ev med smörgåskrasse eller körvel.

Tips

Gott att servera med grillad citron och klyftpotatis.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2022-03-05

Gott!