För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Sötsur soppa med räkor och tofu

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

En riktigt läcker sopppa med fläskfilé, salladslök och bambuskott.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 liter hönsbuljong
  • 100 g finstrimlad fläskfilé
  • 4 tunt skivade champinjoner eller shiitake
  • 0.5 dl tunt skivad röd salladslökar eller motsvarande mängd purjolök
  • 50 g finstrimlad bambuskott på burk
  • 1 dl skalade och hackade räkor
  • 2 msk gröna ärtor
  • 50 g tärnad, hård tofu
  • 1 ägg
  • 1 tsk sesamolja
  • Het sötsur sås:
  • 2 msk soja
  • 3 msk vinäger
  • 2 msk majsena
  • 4 msk vatten
  • 1 tsk torkad chili (oriental)
  • 1 krm peppar, efter smak

Gör så här

  1. Börja med att blanda samman såsen och ställ den åt sidan. Koka upp buljongen. Lägg i kött och svamp och låt sjuda 8 minuter. Ta grytan från värmen och skumma av ytan.
  2. Tillsätt lök, bambuskott, hackade räkor, ärter och eventuellt tofu. Blanda ner såsen och koka ytterligare, ca 3 minuter. Ta grytan från värmen. Vispa upp ägget och häll det försiktigt i en tunn stråle på ytan av soppan. Droppa sesamoljan i soppan och servera direkt.

Tips

Soppan blir god också utan tofu, men om man vill vara trogen originalreceptet så ska den vara med.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Musslor med bacon och rotfrukter

(4)

Goi Cuon

(9)

Tagliatelle med musslor och bacon

(30)

Pizza med vitkålssallad

(45)

Cataplana från Algarve

(1)

Dumplings med räkor, fläskkött och svamp

(46)

Musslor med rökt skinka

(0)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1 liter hönsbuljong
  • 100 g finstrimlad fläskfilé
  • 4 tunt skivade champinjoner eller shiitake
  • 0.5 dl tunt skivad röd salladslökar eller motsvarande mängd purjolök
  • 50 g finstrimlad bambuskott på burk
  • 1 dl skalade och hackade räkor
  • 2 msk gröna ärtor
  • 50 g tärnad, hård tofu
  • 1 ägg
  • 1 tsk sesamolja
  • Het sötsur sås:
  • 2 msk soja
  • 3 msk vinäger
  • 2 msk majsena
  • 4 msk vatten
  • 1 tsk torkad chili (oriental)
  • 1 krm peppar, efter smak

Sötsur soppa med räkor och tofu

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

En riktigt läcker sopppa med fläskfilé, salladslök och bambuskott.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med att blanda samman såsen och ställ den åt sidan. Koka upp buljongen. Lägg i kött och svamp och låt sjuda 8 minuter. Ta grytan från värmen och skumma av ytan.
  2. Tillsätt lök, bambuskott, hackade räkor, ärter och eventuellt tofu. Blanda ner såsen och koka ytterligare, ca 3 minuter. Ta grytan från värmen. Vispa upp ägget och häll det försiktigt i en tunn stråle på ytan av soppan. Droppa sesamoljan i soppan och servera direkt.

Tips

Soppan blir god också utan tofu, men om man vill vara trogen originalreceptet så ska den vara med.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Musslor med bacon och rotfrukter

(4)

Goi Cuon

(9)

Tagliatelle med musslor och bacon

(30)

Pizza med vitkålssallad

(45)

Cataplana från Algarve

(1)

Dumplings med räkor, fläskkött och svamp

(46)

Musslor med rökt skinka

(0)