Bouillabaisse
  • Tid 30 min

Bouillabaisse

0 (0 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

5 portioner
  • 1 kg olika sorters fisk t ex gös, torsk eller hoki
  • 150 g kokta skalade räkor
  • 15 tillagade färska musslor
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 1 ansad och strimlad purjolök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad persilja
  • 0.5 g stött saffran
  • 3 skållade, skalade och hackade tomater
  • 0.5 apelsin, rivet skal
  • 0.5 tsk timjan
  • 1.5 liter fiskbuljong av tärning eller kokt av fiskrens
  • 3 dl vitt vin
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk peppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rensa fisken och skär den i ganska stora bitar. Rengör och borsta musslorna och se till att de sluter sig. Hetta upp oljan i en stor kastrull. Låt gul lök, purjo- och vitlök fräsa i oljan några minuter utan att ta färg.

  2. 2

    Tillsätt persilja och saffran och låt fräsa ett par minuter. Rör i tomathack, apelsinskal och timjan. Häll över fiskbuljong och vin och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.

  3. 3

    Lägg i fiskbitarna och låt sjuda 4-5 minuter. Lägg i musslor, havskräftor eller räkor och låt dem bli varma.

Servering

Servera bouillabaissen direkt med brödkrutonger rostade i ugn, riven god ost och rouille eller aioli.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar