Sötpotatisgryta med curry och mango chutney
  • Tid 30 min

Sötpotatisgryta med curry och mango chutney

4.1 (10 betyg)

En perfekt värmande rätt (het och lite söt) efter en dag ute. Recept av Eleonora von Essen.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g sötpotatis
  • 1 liten gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk curry
  • 5 dl vatten
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 dl crème fraiche
  • 0.5 dl mango chutney
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 paprikor (olika färger)
  • 2 färska jalapeño
  • 400 g kikärtor, (på burk) bruttovikt
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 kruka färsk koriander
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala sötpotatisen och skär den i grova bitar. Fräs lök och vitlök i olja i en gryta eller kastrull. Tillsätt sötpotatis och curry, fräs tills curryn börjar dofta. Häll i vatten, kokosmjölk, ev crème fraiche och mango chutney.

  2. 2

    Smula ner buljongtärningen. Låt koka ihop tills potatisen nästan är klar, ca 5 min. Tärna paprikorna och skiva jalapeñon. Skölj kikärterna och låt rinna av.

  3. 3

    Tillsätt kikärter, paprika och jalapeño i grytan (spara ev lite till garnering). Låt puttra någon minut. Pressa i limesaft. Toppa med koriander.

Servering

Servera med kokt ris och gärna naanbröd.
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Eric

    Fantastiskt fina smaker. Sötma, syra och hetta i fin harmoni. Jag satte lite mer sötpotatis (700g) och mindre kikärtor (250g) och använde mig av en starkare chutney hemtagen från England och det blev fantastiskt gott! Kan varmt rekommendera detta recept!