Halloumitacos med sötpotatis och coleslaw

Halloumitacos med sötpotatis och coleslaw

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Vegetariska tacos med halloumi, sötpotatis, avokado-coleslaw och picklad lök. Snabbt och enkelt recept av Agnes Gällhagen. För veganska tacos, välj marinerad tofu istället.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 800 g sötpotatis
  • 1 msk neutral olja + till stekning
  • 0.5 tsk salt
  • svartpeppar
  • 400 g halloumi
  • 0.5 msk cajunkrydda
  • chiliflakes
  • 8 små tortillabröd
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • Avokadocoleslaw
  • 1 stor avokado
  • 1 dl havreyoghurt eller gräddfil
  • 350 g vitkål, tunt strimlad
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 lime
  • Snabbpicklad lök
  • 2 rödlökar
  • 1 dl vit balsamvinäger
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär sötpotatisen i cm stora kuber. Vänd runt med olja, salt och peppar på en plåt med bakplåtspapper. Rosta till fin färg och mjuka, 12–15 min.
  2. Avokadocoleslaw: Mosa avokadon och blanda med yoghurten. Vänd ner vitkålen och smaka av med vitlök, limesaft, salt och peppar.
  3. Snabbpicklad lök: Skiva löken tunt och krama runt med vinäger och salt tills löken blivit lätt mjuk.
  4. Skär halloumin i kuber och stek ett paket i taget i olja tills bitarna fått fin färg. Vänd runt i cajunkrydda och ev chiliflakes.
  5. Fyll tortillabröden med rostad sötpotatis, halloumi och coleslaw. Toppa med picklad lök och salladslök.

Tips

Gör egen cajunkrydda: Blanda 1 tsk vardera av oregano, fänkålsfrön, paprikapulver, cayennepeppar, lökpulver och flingsalt.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-04-01

Hej Ana! Se recept på hemgjord cajunkrydda som ligger i tipset :) Lycka till!

Ann

2022-03-30

Hittade inte cajunkrydda i butiken, vad kan jag ta istället?

Checkbox Coop

2022-03-28

Vad kul att ni gillar receptet!

Emmy

2022-03-26

En av de bästa vego-tacos jag ätit!

Pia

2022-03-25

Men oj vad detta var gott.

Halloumitacos med sötpotatis och coleslaw
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 800 g sötpotatis
  • 1 msk neutral olja + till stekning
  • 0.5 tsk salt
  • svartpeppar
  • 400 g halloumi
  • 0.5 msk cajunkrydda
  • chiliflakes
  • 8 små tortillabröd
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • Avokadocoleslaw
  • 1 stor avokado
  • 1 dl havreyoghurt eller gräddfil
  • 350 g vitkål, tunt strimlad
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 lime
  • Snabbpicklad lök
  • 2 rödlökar
  • 1 dl vit balsamvinäger
  • 0.5 tsk salt

Halloumitacos med sötpotatis och coleslaw

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Vegetariska tacos med halloumi, sötpotatis, avokado-coleslaw och picklad lök. Snabbt och enkelt recept av Agnes Gällhagen. För veganska tacos, välj marinerad tofu istället.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär sötpotatisen i cm stora kuber. Vänd runt med olja, salt och peppar på en plåt med bakplåtspapper. Rosta till fin färg och mjuka, 12–15 min.
  2. Avokadocoleslaw: Mosa avokadon och blanda med yoghurten. Vänd ner vitkålen och smaka av med vitlök, limesaft, salt och peppar.
  3. Snabbpicklad lök: Skiva löken tunt och krama runt med vinäger och salt tills löken blivit lätt mjuk.
  4. Skär halloumin i kuber och stek ett paket i taget i olja tills bitarna fått fin färg. Vänd runt i cajunkrydda och ev chiliflakes.
  5. Fyll tortillabröden med rostad sötpotatis, halloumi och coleslaw. Toppa med picklad lök och salladslök.

Tips

Gör egen cajunkrydda: Blanda 1 tsk vardera av oregano, fänkålsfrön, paprikapulver, cayennepeppar, lökpulver och flingsalt.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-04-01

Hej Ana! Se recept på hemgjord cajunkrydda som ligger i tipset :) Lycka till!

Ann

2022-03-30

Hittade inte cajunkrydda i butiken, vad kan jag ta istället?

Checkbox Coop

2022-03-28

Vad kul att ni gillar receptet!

Emmy

2022-03-26

En av de bästa vego-tacos jag ätit!

Pia

2022-03-25

Men oj vad detta var gott.