Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Köttet blir extra gott med den fräscha, urgoda salsan till. Recept av Liselotte Forslin

Tillagningstid: 60 min
4 portioner
  • 600 g flankstek
  • olivolja
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • 1 citron
  • Salsa
  • 400 g körsbärstomater
  • 1 dl urkärnad kalamataoliv
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • olivolja, till stekning
  • 2 tsk balsamvinäger
  • salt och svartpeppar
  • flytande honung
  • Till servering
  • rostade sötpotatis, i klyftor eller vanlig klyftpotatis
  • grönsallad

Gör så här

  1. Salsa: Hetta upp olja i en stekpanna och stek tomater i halvor, oliver, lök och vitlök hastigt. Häll i balsamvinägern. Smaka av med salt, peppar och ev honung.
  2. Pensla köttet med olja och grilla över direkt glöd. Salta och peppra rejält. Köttet är klart vid en innertemperatur på 58°. Dela citronen och grilla på snittytorna till fin färg. Låt köttet vila 5–10 min innan det skärs upp i tunna skivor tvärs över köttets fibrer.
  3. Servera köttet med salsan, ugnsrostade sötpotatisklyftor och en grönsallad. Pressa den söta saften av citronen på köttet.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 600 g flankstek
  • olivolja
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • 1 citron
  • Salsa
  • 400 g körsbärstomater
  • 1 dl urkärnad kalamataoliv
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • olivolja, till stekning
  • 2 tsk balsamvinäger
  • salt och svartpeppar
  • flytande honung
  • Till servering
  • rostade sötpotatis, i klyftor eller vanlig klyftpotatis
  • grönsallad

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Köttet blir extra gott med den fräscha, urgoda salsan till. Recept av Liselotte Forslin

Tillagningstid: 60 min
4 portioner

Gör så här

  1. Salsa: Hetta upp olja i en stekpanna och stek tomater i halvor, oliver, lök och vitlök hastigt. Häll i balsamvinägern. Smaka av med salt, peppar och ev honung.
  2. Pensla köttet med olja och grilla över direkt glöd. Salta och peppra rejält. Köttet är klart vid en innertemperatur på 58°. Dela citronen och grilla på snittytorna till fin färg. Låt köttet vila 5–10 min innan det skärs upp i tunna skivor tvärs över köttets fibrer.
  3. Servera köttet med salsan, ugnsrostade sötpotatisklyftor och en grönsallad. Pressa den söta saften av citronen på köttet.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!