Helstekt fläskfilé med pestopotatissallad

Helstekt fläskfilé med pestopotatissallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Festlig vardagsmiddag med fläskfile och matig potatissallad med vaxbönor.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 1 fläskfilé, putsad
  • 2 msk smör
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Potatissallad
  • 1 kg färsk potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 400 g vaxbönor
  • 1 msk smör
  • Chunky pesto
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 dl pinjenötter
  • 2 dl grovriven parmesan
  • 2 dl olivolja
  • 1 , finriven vitlöksklyfta
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda potatis, olja och salt på en plåt och rosta mitt i ugnen ca 30 min.
  2. Stek fläskfilén runt om i smör till fin färg, salta och peppra och lägg i en ugnsform. Ställ formen under potatisen och tillaga till en innertemperatur på 68°. Låt köttet vila ca 10 min innan det skivas.

Chunky pesto:

  1. Mixa basilikablad, pinjenötter, parmesan, olja och vitlök till en grov pesto. Salta och peppra.
  2. Stek vaxbönorna i smör ett par minuter. Blanda hälften av peston med potatisen och vaxbönorna på ett stort fat.
  3. Lägg det skivade köttet ovanpå. Ringla lite pesto över köttet och servera resten vid sidan av.

Tips

Medan fläskfilén blir klar i ugnen kan man äta en enkel förrätt i form av en bit rågbröd med en liten klick skagenröra.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2020-06-08

Väldigt gott som hela familjen gillade😀

Anders K

2019-08-29

Mycket god middag. Peston till var det som gjorde att rätten fick sin extra knorr. Om man gör peston på morgonen så får den kylas under dagen och mogna i smak.

Helstekt fläskfilé med pestopotatissallad
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 fläskfilé, putsad
  • 2 msk smör
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Potatissallad
  • 1 kg färsk potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 400 g vaxbönor
  • 1 msk smör
  • Chunky pesto
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 dl pinjenötter
  • 2 dl grovriven parmesan
  • 2 dl olivolja
  • 1 , finriven vitlöksklyfta
  • salt och svartpeppar

Helstekt fläskfilé med pestopotatissallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Festlig vardagsmiddag med fläskfile och matig potatissallad med vaxbönor.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda potatis, olja och salt på en plåt och rosta mitt i ugnen ca 30 min.
  2. Stek fläskfilén runt om i smör till fin färg, salta och peppra och lägg i en ugnsform. Ställ formen under potatisen och tillaga till en innertemperatur på 68°. Låt köttet vila ca 10 min innan det skivas.

Chunky pesto:

  1. Mixa basilikablad, pinjenötter, parmesan, olja och vitlök till en grov pesto. Salta och peppra.
  2. Stek vaxbönorna i smör ett par minuter. Blanda hälften av peston med potatisen och vaxbönorna på ett stort fat.
  3. Lägg det skivade köttet ovanpå. Ringla lite pesto över köttet och servera resten vid sidan av.

Tips

Medan fläskfilén blir klar i ugnen kan man äta en enkel förrätt i form av en bit rågbröd med en liten klick skagenröra.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2020-06-08

Väldigt gott som hela familjen gillade😀

Anders K

2019-08-29

Mycket god middag. Peston till var det som gjorde att rätten fick sin extra knorr. Om man gör peston på morgonen så får den kylas under dagen och mogna i smak.