Quinoa- och sötpotatisburgare med pepparrotsgräddfil
  • Tid 20 min + tid i ugn och kyl
  • Ugn 200º

Quinoa- och sötpotatisburgare med pepparrotsgräddfil

4 (2 betyg)

Recept från boken: Gröna burgare av Martin Nordin

  • Tillagningstid 20 min + tid i ugn och kyl
  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

6 portioner
  • 6 hamburgerbröd
  • 1 schalottenlök, tunt skivad
  • 1 dl finstrimlad färsk gräslök
Quinoa- och sötpotatisburgare
  • 600 g sötpotatis
  • 2 dl kikärtsmjöl
  • 2 ägg
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk salt
  • 3 dl kokt quinoa
  • rapsolja eller jordnötsolja att steka i
Pepparotsgräddfil
  • 3 dl gräddfil
Pepparrotsgräddfil
  • 3 msk riven färsk pepparrot
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Baka sötpotatisarna mitt i ugnen tills de är mjuka, ca 45 min. Dela dem och gröp ur skalet med en sked.

  2. 2

    Mixa alla ingredienser till burgarna utom quinoa till en smet. Rör ner quinoan och forma smeten till sex burgare. Lägg dem på ett fat och låt stå i kylen minst 1 timme, men gärna längre så håller de ihop bättre vid stekning.

  3. 3

    Blanda gräddfil och pepparrot i en skål. Smaka av med salt och ställ åt sidan. Hetta upp en stekpanna och stek burgarna på medelvärme i olja till fin, krispig yta på båda sidor.

  4. 4

    Låt steka klart på låg värme. Fyll bröden med burgare,pepparrotssås, skivad schalottenlök och gräslök.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Kruxet med vegoburgare är att få burgarna att hålla ihop. Testa att provsteka en burgare först. Om den inte håller ihop: pudra ner kikärtsmjöl, rismjöl eller vetemjöl för att binda ihop burgaren.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar