Kycklingrullar med balsamicosky, belugalinser och sötpotatis

Kycklingrullar med balsamicosky, belugalinser och sötpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(45)

Den läckra skyn från den stekta kycklingen är så god när den blandar sig med linser och gyllene sötpotatis.

Tillagningstid: 50 min
4 portioner
  • 2 dl belugalinser
  • 800 g sötpotatis
  • 2 msk smör eller olivolja
  • 900 g kycklingfilé, i tunna skivor
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 mozzarella (à 125 g)
  • 1 dl färsk basilika (+ blad till garnering)
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0.5 dl balsamvinäger
  • 2 msk oxfond
  • 1.5 dl grädde
  • 200 g körsbärstomat på kvist
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka linserna på låg värme ca 20 min (de ska vara lätt al dente och inte ha hunnit spricka). Skala och tärna sötpotatisen i cm-stora bitar. Råstek mjuka i smör/olja. Salta.
  2. Lägg ut kycklingskivorna på en skärbräda och krydda med lite av saltet och pepparn. Skär mozzarellan i lika många bitar som kycklingskivor.
  3. Lägg ett basilikablad och en bit mozzarella i mitten av varje skiva. Rulla ihop och krydda med resterande salt och peppar. Hetta upp en stekpanna.
  4. Stek rullarna i smör/olja till fin färg runt om, 3–5 min. Tillsätt lök och vitlök. Häll i balsamvinäger, fond och grädde. Lägg tomaterna med sin kvist i pannan.
  5. Sätt på ett lock och låt sjuda på spisen eller i ugnen på 225° i ugnstålig panna, tills kycklingen är genomstekt och tomaterna lätt mjuka, ca 10 min. Vänd runt linserna med sötpotatisen och servera med kycklingen direkt ur pannan. Garnera med basilikablad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara Maria

2020-02-22

Fantastiskt gott tyckte jag, barnen mindre imponerade

Eva

2017-10-16

Supergod!

Agneta

2017-01-14

Otroligt god rätt, med fin balans mellan syra och sötma. En ny favorit!

Cecilia

2016-11-10

Kanongott! Kommer göra detta fler gånger.

Kristina

2016-10-30

Hej Kan man steka färdigt kycklingen i ugnen istället? Eftersom det står i beskrivningen "den läckra skyn från den ugnsgrillade kycklingen" i vilken temperatur?

Kycklingrullar med balsamicosky, belugalinser och sötpotatis
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 2 dl belugalinser
  • 800 g sötpotatis
  • 2 msk smör eller olivolja
  • 900 g kycklingfilé, i tunna skivor
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 mozzarella (à 125 g)
  • 1 dl färsk basilika (+ blad till garnering)
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0.5 dl balsamvinäger
  • 2 msk oxfond
  • 1.5 dl grädde
  • 200 g körsbärstomat på kvist
  • 1 tsk salt

Kycklingrullar med balsamicosky, belugalinser och sötpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(45)

Den läckra skyn från den stekta kycklingen är så god när den blandar sig med linser och gyllene sötpotatis.

Tillagningstid: 50 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka linserna på låg värme ca 20 min (de ska vara lätt al dente och inte ha hunnit spricka). Skala och tärna sötpotatisen i cm-stora bitar. Råstek mjuka i smör/olja. Salta.
  2. Lägg ut kycklingskivorna på en skärbräda och krydda med lite av saltet och pepparn. Skär mozzarellan i lika många bitar som kycklingskivor.
  3. Lägg ett basilikablad och en bit mozzarella i mitten av varje skiva. Rulla ihop och krydda med resterande salt och peppar. Hetta upp en stekpanna.
  4. Stek rullarna i smör/olja till fin färg runt om, 3–5 min. Tillsätt lök och vitlök. Häll i balsamvinäger, fond och grädde. Lägg tomaterna med sin kvist i pannan.
  5. Sätt på ett lock och låt sjuda på spisen eller i ugnen på 225° i ugnstålig panna, tills kycklingen är genomstekt och tomaterna lätt mjuka, ca 10 min. Vänd runt linserna med sötpotatisen och servera med kycklingen direkt ur pannan. Garnera med basilikablad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara Maria

2020-02-22

Fantastiskt gott tyckte jag, barnen mindre imponerade

Eva

2017-10-16

Supergod!

Agneta

2017-01-14

Otroligt god rätt, med fin balans mellan syra och sötma. En ny favorit!

Cecilia

2016-11-10

Kanongott! Kommer göra detta fler gånger.

Kristina

2016-10-30

Hej Kan man steka färdigt kycklingen i ugnen istället? Eftersom det står i beskrivningen "den läckra skyn från den ugnsgrillade kycklingen" i vilken temperatur?