Kycklingrullar med balsamicosky, belugalinser och sötpotatis
  • Tid 50 min

Kycklingrullar med balsamicosky, belugalinser och sötpotatis

4.39 (28 betyg)

Den läckra skyn från den stekta kycklingen är så god när den blandar sig med linser och gyllene sötpotatis.

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl belugalinser
  • 800 g sötpotatis
  • 2 msk smör eller olivolja
  • 1 tsk salt
  • 900 g kycklingfilé, i tunna skivor
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 mozzarella (à 125 g)
  • 1 dl färsk basilika (+ blad till garnering)
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0.5 dl balsamvinäger
  • 2 msk oxfond
  • 1.5 dl grädde
  • 200 g körsbärstomat på kvist
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka linserna på låg värme ca 20 min (de ska vara lätt al dente och inte ha hunnit spricka). Skala och tärna sötpotatisen i cm-stora bitar. Råstek mjuka i smör/olja. Salta.

  2. 2

    Lägg ut kycklingskivorna på en skärbräda och krydda med lite av saltet och pepparn. Skär mozzarellan i lika många bitar som kycklingskivor.

  3. 3

    Lägg ett basilikablad och en bit mozzarella i mitten av varje skiva. Rulla ihop och krydda med resterande salt och peppar. Hetta upp en stekpanna.

  4. 4

    Stek rullarna i smör/olja till fin färg runt om, 3–5 min. Tillsätt lök och vitlök. Häll i balsamvinäger, fond och grädde. Lägg tomaterna med sin kvist i pannan.

  5. 5

    Sätt på ett lock och låt sjuda på spisen eller i ugnen på 225° i ugnstålig panna, tills kycklingen är genomstekt och tomaterna lätt mjuka, ca 10 min. Vänd runt linserna med sötpotatisen och servera med kycklingen direkt ur pannan. Garnera med basilikablad.

Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Eva

    Supergod!

  • Agneta

    Otroligt god rätt, med fin balans mellan syra och sötma. En ny favorit!

  • Cecilia

    Kanongott! Kommer göra detta fler gånger.

  • Kristina

    Hej Kan man steka färdigt kycklingen i ugnen istället? Eftersom det står i beskrivningen "den läckra skyn från den ugnsgrillade kycklingen" i vilken temperatur?