Thaikyckling
  • Tid 25 min
  • Svårighetsgrad Enkel

Thaikyckling

3.76 (17 betyg)

Kycklingfilé i grön curry och ris.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 9
  • Svårighetsgrad Enkel
Grönsakswok Vegetariskt
Quick-Wok Snabbt och enkelt

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl ris
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 500 g tärnad kycklingfilé
  • 3 paprikor i bitar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 strimlad gul lök
  • 40 g green curry spice mix
  • 400 ml kokosmjölk, 1 burk
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

  2. 2

    Hetta upp smör och olja i en panna. Bryn kyckling, paprika, vitlök och lök cirka 5 minuter.

  3. 3

    Tillsätt currymixen, rör om och slå på kokosmjölken. Låt grytan koka upp och låt sjuda 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Servera med en svalkande klick yoghurt och toppa med koriander.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

9 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • David

    Gott och enkelt! Bilden är för mig lite missvisande då färgen snarare gick åt det gröna hållet.

  • Pedja

    Kan bara ge en stjärna då detta är en fejkad rätt med en "spicemix". En riktig rätt står det utförligt om vilka kryddor som används så att vi inte blir beroende av färdiga rätter utan att vi klarar av att tillaga mat själva.

  • David

    Riiiiktigt gott! Riiiktigt enkelt!!!

  • Therese

    Kan någon tala om för mig hur rätten på bilden kan vara lite brunaktig?? Min blev alldeles grön av kryddorna! Ser mycket oaptitligt ut!

Visa fler