För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Soppa med pepparrotskräm

Betyg (1-5):
4.11 (9 betyg)

Receptet hittar du i kokboken Rötter och knölar av Amanda Hellberg och Eveline Johnsson.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 purjolök, strimlad
  • 5 dl färsk grönkål, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 200 g morötter, fintärnade
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 400 g krossade tomater
  • 2 potatisar, fintärnade
  • 2 dl kokta kikärtor, avrunna
  • salt och peppar
  • Till servering
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk riven färsk pepparrot
  • 1 äpple, gärna syrligt

Gör så här

  1. Fräs purjolök, grönkål och vitlök i olja i en kastrull. Tillsätt morot och fräs med en liten stund.
  2. Häll i buljong och krossade tomater och lägg i potatisen. Låt koka tills allt är mjukt.
  3. Tillsätt kikärterna. Smaka av med salt och peppar. Blanda crème fraichen med färskriven pepparrot. Smaka av med salt. Servera soppan med pepparrotskrämen och tunt skivat äpple.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin M

2019-04-24

Jättegod med äpplet och pepparroten! Bytte ut kikärtorna mot stora vita bönor.

Jonas

2016-11-30

Enkel och smakrik med pepparrot. Tips: smaka på pepparroten, det kan vara stor skillnad, och ta mer eller mindre mängd än vad som står i receptet.

Liknande recept

Nudelsallad med mango och cashewnötter

(47)

Köttfärssås med hetta och sötma

(25)

Sweet chililax med ananas och couscous

(17)

Kycklingvingar med mangosalsa

(3)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(8)

Pulled lax med blomkålscouscous

(15)

Quinoasallad med gurka, aprikos och nötter

(48)

Falafel med saffransstekt blomkålsris

(5)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 0.5 purjolök, strimlad
  • 5 dl färsk grönkål, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 200 g morötter, fintärnade
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 400 g krossade tomater
  • 2 potatisar, fintärnade
  • 2 dl kokta kikärtor, avrunna
  • salt och peppar
  • Till servering
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk riven färsk pepparrot
  • 1 äpple, gärna syrligt

Soppa med pepparrotskräm

Betyg (1-5):
4.11 (9 betyg)

Receptet hittar du i kokboken Rötter och knölar av Amanda Hellberg och Eveline Johnsson.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs purjolök, grönkål och vitlök i olja i en kastrull. Tillsätt morot och fräs med en liten stund.
  2. Häll i buljong och krossade tomater och lägg i potatisen. Låt koka tills allt är mjukt.
  3. Tillsätt kikärterna. Smaka av med salt och peppar. Blanda crème fraichen med färskriven pepparrot. Smaka av med salt. Servera soppan med pepparrotskrämen och tunt skivat äpple.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin M

2019-04-24

Jättegod med äpplet och pepparroten! Bytte ut kikärtorna mot stora vita bönor.

Jonas

2016-11-30

Enkel och smakrik med pepparrot. Tips: smaka på pepparroten, det kan vara stor skillnad, och ta mer eller mindre mängd än vad som står i receptet.

Liknande recept

Nudelsallad med mango och cashewnötter

(47)

Köttfärssås med hetta och sötma

(25)

Sweet chililax med ananas och couscous

(17)

Kycklingvingar med mangosalsa

(3)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(8)

Pulled lax med blomkålscouscous

(15)

Quinoasallad med gurka, aprikos och nötter

(48)

Falafel med saffransstekt blomkålsris

(5)