Soppa med pepparrotskräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.11 (9 betyg)

Receptet hittar du i kokboken Rötter och knölar av Amanda Hellberg och Eveline Johnsson.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 purjolök, strimlad
  • 5 dl färsk grönkål, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 200 g morötter, fintärnade
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 400 g krossade tomater
  • 2 potatisar, fintärnade
  • 2 dl kokta kikärtor, avrunna
  • salt och peppar
  • Till servering
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk riven färsk pepparrot
  • 1 äpple, gärna syrligt

Gör så här

  1. Fräs purjolök, grönkål och vitlök i olja i en kastrull. Tillsätt morot och fräs med en liten stund.
  2. Häll i buljong och krossade tomater och lägg i potatisen. Låt koka tills allt är mjukt.
  3. Tillsätt kikärterna. Smaka av med salt och peppar. Blanda crème fraichen med färskriven pepparrot. Smaka av med salt. Servera soppan med pepparrotskrämen och tunt skivat äpple.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin M

2019-04-24

Jättegod med äpplet och pepparroten! Bytte ut kikärtorna mot stora vita bönor.

Jonas

2016-11-30

Enkel och smakrik med pepparrot. Tips: smaka på pepparroten, det kan vara stor skillnad, och ta mer eller mindre mängd än vad som står i receptet.

Liknande recept

Spara recept

Falafel i pitabröd med gurksalsa och limeyoghurt

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Majs- och äppelsoppa med sockerkokt ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillad potatis med tzatziki

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kräftcappuccino med kräftstjärtsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Stekt anka med apelsinsås och ugnsstekt pumpa

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillad sötpotatis med gurksalsa

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kryddig citronkyckling med tomatsallad

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Grönkålssoppa med vitlöksost och äpple

Betyg
Betyg
(29)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 0.5 purjolök, strimlad
  • 5 dl färsk grönkål, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 200 g morötter, fintärnade
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 400 g krossade tomater
  • 2 potatisar, fintärnade
  • 2 dl kokta kikärtor, avrunna
  • salt och peppar
  • Till servering
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk riven färsk pepparrot
  • 1 äpple, gärna syrligt

Soppa med pepparrotskräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.11 (9 betyg)

Receptet hittar du i kokboken Rötter och knölar av Amanda Hellberg och Eveline Johnsson.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs purjolök, grönkål och vitlök i olja i en kastrull. Tillsätt morot och fräs med en liten stund.
  2. Häll i buljong och krossade tomater och lägg i potatisen. Låt koka tills allt är mjukt.
  3. Tillsätt kikärterna. Smaka av med salt och peppar. Blanda crème fraichen med färskriven pepparrot. Smaka av med salt. Servera soppan med pepparrotskrämen och tunt skivat äpple.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin M

2019-04-24

Jättegod med äpplet och pepparroten! Bytte ut kikärtorna mot stora vita bönor.

Jonas

2016-11-30

Enkel och smakrik med pepparrot. Tips: smaka på pepparroten, det kan vara stor skillnad, och ta mer eller mindre mängd än vad som står i receptet.

Liknande recept

Spara recept

Falafel i pitabröd med gurksalsa och limeyoghurt

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Majs- och äppelsoppa med sockerkokt ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillad potatis med tzatziki

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kräftcappuccino med kräftstjärtsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Stekt anka med apelsinsås och ugnsstekt pumpa

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillad sötpotatis med gurksalsa

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kryddig citronkyckling med tomatsallad

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Grönkålssoppa med vitlöksost och äpple

Betyg
Betyg
(29)