För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Sommarmarinerade kycklingfiléer

Betyg (1-5):
3.83 (6 betyg)

Chili och citrus ger ljuvliga sommarvibbar.

Tillagningstid: 30 min + tid att marinera
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 900 g kycklingfiléer
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 msk olja
  • Marinad (efter grillning)
  • 1 citron
  • 1 bananschalottenlök, strimlad
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 10 cm purjolök, fint strimlad
  • 1 röd chili, strimlad
  • 8 jordgubbar, skivade
  • 1 kruka koriander, hackad
  • 1 dl olivolja
  • 1 apelsin
  • ev 0,5 dl vitt vin
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Marinad: Tvätta citronen väl och skala av det yttersta gula skalet i strimlor med potatisskalare. Lägg citronskal, schalottenlök, vitlök, purjolök, chili, jordgubbar och koriander i en bunke.
  2. Pressa över halva citronen och apelsinen. Tillsätt olja och vin. Vänd runt och smaka av marinaden med salt och peppar.
  3. Salta och peppra kycklingfiléerna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek till fin yta, ca 5 min. Efterstek under lock till en innertemperatur på 70°. Alternativt stek klart i ugnen på 175° ca 18 min.
  4. Lägg filéerna på ett djupt fat och häll över marinaden. Täck med plast och ställ in i kylen minst 3 timmar att marinera men gärna längre. Servera rumsvarma med en grön sallad och ett gott bröd.

Servering

Grönsallad Surdegsbröd

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(8)

Citron- och saffranskyckling

(8)

Grillad kyckling med parmesankräm

(3)

Ugnsstekta kycklingklubbor och grönsaker med stora vita bönor

(78)

Kycklingspett med hummus

(9)

Stekt kyckling

(1)

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

(9)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 900 g kycklingfiléer
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 msk olja
  • Marinad (efter grillning)
  • 1 citron
  • 1 bananschalottenlök, strimlad
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 10 cm purjolök, fint strimlad
  • 1 röd chili, strimlad
  • 8 jordgubbar, skivade
  • 1 kruka koriander, hackad
  • 1 dl olivolja
  • 1 apelsin
  • ev 0,5 dl vitt vin
  • salt och nymalen svartpeppar

Sommarmarinerade kycklingfiléer

Betyg (1-5):
3.83 (6 betyg)

Chili och citrus ger ljuvliga sommarvibbar.

Tillagningstid: 30 min + tid att marinera
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Marinad: Tvätta citronen väl och skala av det yttersta gula skalet i strimlor med potatisskalare. Lägg citronskal, schalottenlök, vitlök, purjolök, chili, jordgubbar och koriander i en bunke.
  2. Pressa över halva citronen och apelsinen. Tillsätt olja och vin. Vänd runt och smaka av marinaden med salt och peppar.
  3. Salta och peppra kycklingfiléerna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek till fin yta, ca 5 min. Efterstek under lock till en innertemperatur på 70°. Alternativt stek klart i ugnen på 175° ca 18 min.
  4. Lägg filéerna på ett djupt fat och häll över marinaden. Täck med plast och ställ in i kylen minst 3 timmar att marinera men gärna längre. Servera rumsvarma med en grön sallad och ett gott bröd.

Servering

Grönsallad Surdegsbröd

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(8)

Citron- och saffranskyckling

(8)

Grillad kyckling med parmesankräm

(3)

Ugnsstekta kycklingklubbor och grönsaker med stora vita bönor

(78)

Kycklingspett med hummus

(9)

Stekt kyckling

(1)

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

(9)