
Sommarmarinerade kycklingfiléer
Betyg (1-5):
Chili och citrus ger ljuvliga sommarvibbar.
Tillagningstid: 30 min + tid att marinera
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
- 900 g kycklingfiléer
- 1 msk flingsalt
- 1 tsk svartpeppar
- 2 msk olja
- Marinad (efter grillning)
- 1 citron
- 1 bananschalottenlök, strimlad
- 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
- 10 cm purjolök, fint strimlad
- 1 röd chili, strimlad
- 8 jordgubbar, skivade
- 1 kruka koriander, hackad
- 1 dl olivolja
- 1 apelsin
- ev 0,5 dl vitt vin
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
- Marinad: Tvätta citronen väl och skala av det yttersta gula skalet i strimlor med potatisskalare. Lägg citronskal, schalottenlök, vitlök, purjolök, chili, jordgubbar och koriander i en bunke.
- Pressa över halva citronen och apelsinen. Tillsätt olja och vin. Vänd runt och smaka av marinaden med salt och peppar.
- Salta och peppra kycklingfiléerna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek till fin yta, ca 5 min. Efterstek under lock till en innertemperatur på 70°. Alternativt stek klart i ugnen på 175° ca 18 min.
- Lägg filéerna på ett djupt fat och häll över marinaden. Täck med plast och ställ in i kylen minst 3 timmar att marinera men gärna längre. Servera rumsvarma med en grön sallad och ett gott bröd.
Servering
Grönsallad
Surdegsbröd
Sommarmarinerade kycklingfiléer
Betyg (1-5):
Chili och citrus ger ljuvliga sommarvibbar.
Tillagningstid: 30 min + tid att marinera
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Gör så här
- Marinad: Tvätta citronen väl och skala av det yttersta gula skalet i strimlor med potatisskalare. Lägg citronskal, schalottenlök, vitlök, purjolök, chili, jordgubbar och koriander i en bunke.
- Pressa över halva citronen och apelsinen. Tillsätt olja och vin. Vänd runt och smaka av marinaden med salt och peppar.
- Salta och peppra kycklingfiléerna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek till fin yta, ca 5 min. Efterstek under lock till en innertemperatur på 70°. Alternativt stek klart i ugnen på 175° ca 18 min.
- Lägg filéerna på ett djupt fat och häll över marinaden. Täck med plast och ställ in i kylen minst 3 timmar att marinera men gärna längre. Servera rumsvarma med en grön sallad och ett gott bröd.
Servering
Grönsallad
Surdegsbröd
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!