Sommarmarinerade kycklingfiléer
  • Tid 30 min + tid att marinera
  • Ugn 175º

Sommarmarinerade kycklingfiléer

3.83 (6 betyg)

Chili och citrus ger ljuvliga sommarvibbar.

  • Tillagningstid 30 min + tid att marinera
  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

6 portioner
  • 900 g kycklingfiléer
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 msk olja
Marinad (efter grillning)
  • 1 citron
  • 1 bananschalottenlök, strimlad
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 10 cm purjolök, fint strimlad
  • 1 röd chili, strimlad
  • 8 jordgubbar, skivade
  • 1 kruka koriander, hackad
  • 1 dl olivolja
  • 1 apelsin
  • ev 0,5 dl vitt vin
  • salt och nymalen svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Marinad: Tvätta citronen väl och skala av det yttersta gula skalet i strimlor med potatisskalare. Lägg citronskal, schalottenlök, vitlök, purjolök, chili, jordgubbar och koriander i en bunke.

  2. 2

    Pressa över halva citronen och apelsinen. Tillsätt olja och vin. Vänd runt och smaka av marinaden med salt och peppar.

  3. 3

    Salta och peppra kycklingfiléerna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek till fin yta, ca 5 min. Efterstek under lock till en innertemperatur på 70°. Alternativt stek klart i ugnen på 175° ca 18 min.

  4. 4

    Lägg filéerna på ett djupt fat och häll över marinaden. Täck med plast och ställ in i kylen minst 3 timmar att marinera men gärna längre. Servera rumsvarma med en grön sallad och ett gott bröd.

Servering

Grönsallad Surdegsbröd
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar