Sommarmarinerade kycklingfiléer

Betyg (1-5):
3.83 (6 betyg)

Chili och citrus ger ljuvliga sommarvibbar.

Tillagningstid: 30 min + tid att marinera
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 14 st
  • 900 g kycklingfiléer
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 msk olja
  • Marinad (efter grillning)
  • 1 citron
  • 1 bananschalottenlök, strimlad
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 10 cm purjolök, fint strimlad
  • 1 röd chili, strimlad
  • 8 jordgubbar, skivade
  • 1 kruka koriander, hackad
  • 1 dl olivolja
  • 1 apelsin
  • ev 0,5 dl vitt vin

Gör så här

  1. Marinad: Tvätta citronen väl och skala av det yttersta gula skalet i strimlor med potatisskalare. Lägg citronskal, schalottenlök, vitlök, purjolök, chili, jordgubbar och koriander i en bunke.
  2. Pressa över halva citronen och apelsinen. Tillsätt olja och vin. Vänd runt och smaka av marinaden med salt och peppar.
  3. Salta och peppra kycklingfiléerna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek till fin yta, ca 5 min. Efterstek under lock till en innertemperatur på 70°. Alternativt stek klart i ugnen på 175° ca 18 min.
  4. Lägg filéerna på ett djupt fat och häll över marinaden. Täck med plast och ställ in i kylen minst 3 timmar att marinera men gärna längre. Servera rumsvarma med en grön sallad och ett gott bröd.

Servering

Grönsallad Surdegsbröd

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Klassisk lasagne

(64)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Fish tacos deluxe

(31)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Räksallad med japansk dressing

(85)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(175)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)
14 st
  • Ingredienser 14 st
  • 900 g kycklingfiléer
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 msk olja
  • Marinad (efter grillning)
  • 1 citron
  • 1 bananschalottenlök, strimlad
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 10 cm purjolök, fint strimlad
  • 1 röd chili, strimlad
  • 8 jordgubbar, skivade
  • 1 kruka koriander, hackad
  • 1 dl olivolja
  • 1 apelsin
  • ev 0,5 dl vitt vin

Sommarmarinerade kycklingfiléer

Betyg (1-5):
3.83 (6 betyg)

Chili och citrus ger ljuvliga sommarvibbar.

Tillagningstid: 30 min + tid att marinera
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Marinad: Tvätta citronen väl och skala av det yttersta gula skalet i strimlor med potatisskalare. Lägg citronskal, schalottenlök, vitlök, purjolök, chili, jordgubbar och koriander i en bunke.
  2. Pressa över halva citronen och apelsinen. Tillsätt olja och vin. Vänd runt och smaka av marinaden med salt och peppar.
  3. Salta och peppra kycklingfiléerna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek till fin yta, ca 5 min. Efterstek under lock till en innertemperatur på 70°. Alternativt stek klart i ugnen på 175° ca 18 min.
  4. Lägg filéerna på ett djupt fat och häll över marinaden. Täck med plast och ställ in i kylen minst 3 timmar att marinera men gärna längre. Servera rumsvarma med en grön sallad och ett gott bröd.

Servering

Grönsallad Surdegsbröd

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Klassisk lasagne

(64)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Fish tacos deluxe

(31)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Räksallad med japansk dressing

(85)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(175)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies