För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Solrospanerad schnitzel med surkål

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Panerat kött med god surkål och potatis.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 100 g solroskärnor
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • 500 g surkål
  • 1 tsk kummin
  • 600 g schnitzel
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 kg potatis

Gör så här

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Häll upp 1 dl mjöl på en tallrik. Vispa sönder äggen i en skål. Blanda solroskärnor och resten av mjölet på en tallrik.
  3. Salta köttet och vänd det i mjölet, sedan i äggen och sist i solrosblandningen. Hetta upp en del av smöret och lite olja i en stekpanna. Stek schnitzlarna på låg värme 3 minuter på varje sida.
  4. Värm surkål och kummin i en kastrull. Servera gärna med kokt potatis, klyftor eller potatismos.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Asiatisk nudelsoppa med frikadeller

(38)

Vesuvio-pizza

(8)

Skink- och ostpaj

(6)

Pannbiff med grönpeppar och persilja

(12)

Svampomelett med kall rökt skinka och rucola

(18)

Galette med ost, skinka och svartpeppar

(7)

Pocherat ägg med skinka och chilistekta bönor

(4)

Fläskpannkaka med bacon och morot

(81)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 100 g solroskärnor
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • 500 g surkål
  • 1 tsk kummin
  • 600 g schnitzel
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 kg potatis

Solrospanerad schnitzel med surkål

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Panerat kött med god surkål och potatis.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Häll upp 1 dl mjöl på en tallrik. Vispa sönder äggen i en skål. Blanda solroskärnor och resten av mjölet på en tallrik.
  3. Salta köttet och vänd det i mjölet, sedan i äggen och sist i solrosblandningen. Hetta upp en del av smöret och lite olja i en stekpanna. Stek schnitzlarna på låg värme 3 minuter på varje sida.
  4. Värm surkål och kummin i en kastrull. Servera gärna med kokt potatis, klyftor eller potatismos.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Asiatisk nudelsoppa med frikadeller

(38)

Vesuvio-pizza

(8)

Skink- och ostpaj

(6)

Pannbiff med grönpeppar och persilja

(12)

Svampomelett med kall rökt skinka och rucola

(18)

Galette med ost, skinka och svartpeppar

(7)

Pocherat ägg med skinka och chilistekta bönor

(4)

Fläskpannkaka med bacon och morot

(81)