Solrospanerad schnitzel med surkål

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Panerat kött med god surkål och potatis.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 100 g solroskärnor
  • 600 g schnitzel
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • 500 g surkål
  • 1 tsk kummin
  • Till servering:
  • 1 kg potatis

Gör så här

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Häll upp 1 dl mjöl på en tallrik. Vispa sönder äggen i en skål. Blanda solroskärnor och resten av mjölet på en tallrik.
  3. Salta köttet och vänd det i mjölet, sedan i äggen och sist i solrosblandningen. Hetta upp en del av smöret och lite olja i en stekpanna. Stek schnitzlarna på låg värme 3 minuter på varje sida.
  4. Värm surkål och kummin i en kastrull. Servera gärna med kokt potatis, klyftor eller potatismos.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vesuvio-pizza - Coop

(7)

Köttfärsspett med couscous - Coop

(9)

Brunchplåt - Coop

(33)

Pannbiff med grönpeppar och persilja - Coop

(12)

Skink- och ostpaj - Coop

(5)

Svampomelett med kall rökt skinka och rucola - Coop

(18)

Bästa köttbullarna med pasta pesto - Coop

(2)

Pocherat ägg med skinka och chilistekta bönor - Coop

(4)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 100 g solroskärnor
  • 600 g schnitzel
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • 500 g surkål
  • 1 tsk kummin
  • Till servering:
  • 1 kg potatis

Solrospanerad schnitzel med surkål

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Panerat kött med god surkål och potatis.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Häll upp 1 dl mjöl på en tallrik. Vispa sönder äggen i en skål. Blanda solroskärnor och resten av mjölet på en tallrik.
  3. Salta köttet och vänd det i mjölet, sedan i äggen och sist i solrosblandningen. Hetta upp en del av smöret och lite olja i en stekpanna. Stek schnitzlarna på låg värme 3 minuter på varje sida.
  4. Värm surkål och kummin i en kastrull. Servera gärna med kokt potatis, klyftor eller potatismos.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vesuvio-pizza - Coop

(7)

Köttfärsspett med couscous - Coop

(9)

Brunchplåt - Coop

(33)

Pannbiff med grönpeppar och persilja - Coop

(12)

Skink- och ostpaj - Coop

(5)

Svampomelett med kall rökt skinka och rucola - Coop

(18)

Bästa köttbullarna med pasta pesto - Coop

(2)

Pocherat ägg med skinka och chilistekta bönor - Coop

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies