Snabbrimmad halstrad lax med äppel- och pepparrotssalsa

Betyg (1-5):
3.57 (23 betyg)

En rimmad fisk med ett fast fiskkött och god sälta. Serveras med en salsa på klassiska svenska råvaror som trivs så bra tillsammans.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 600 g laxfilé
  • 1 msk socker
  • svartpeppar
  • 2 msk grovt salt
  • Äppel- och pepparrotssalsa:
  • 0.5 dl grovt eller fint riven pepparrot
  • 2 finhackade syrliga äpplen
  • 0.5 dl hackad färsk mynta
  • 0.5 dl turkisk yoghurt
  • svartpeppar
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Skär laxen som gravlaxskivor fast tjockare, cirka 1 centimeter, och lägg i en bunke. Blanda salt och socker och blanda med laxen. Låt stå i rumsvärme 30 minuter.
  2. Blanda alla ingredienserna till salsan, smaka av med salt och peppar.
  3. Skölj av laxen i kallt vatten och torka av den med hushållspapper. Hetta upp en grillpanna. Halstra laxskivorna 30 sekunder på varje sida, de ska i princip bara ner i pannan och vända. Grillpannan ska vara torr (inget fett) och glödhet när du lägger i laxen. Krydda med svartpeppar.

Servering

Servera lax och salsa med pasta, kokt potatis eller råris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

(14)

Fisk med kvitten

(4)

Koljafilé i citronsås

(31)

Grillad havsabborre med äppelsallad

(24)

Fishtaco på lutfisk med guacamole och mangosalsa

(1)

Laxsallad med lime och jordnötter

(18)

Pulled lax med blomkålscouscous

(12)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g laxfilé
  • 1 msk socker
  • svartpeppar
  • 2 msk grovt salt
  • Äppel- och pepparrotssalsa:
  • 0.5 dl grovt eller fint riven pepparrot
  • 2 finhackade syrliga äpplen
  • 0.5 dl hackad färsk mynta
  • 0.5 dl turkisk yoghurt
  • svartpeppar
  • 2 krm salt

Snabbrimmad halstrad lax med äppel- och pepparrotssalsa

Betyg (1-5):
3.57 (23 betyg)

En rimmad fisk med ett fast fiskkött och god sälta. Serveras med en salsa på klassiska svenska råvaror som trivs så bra tillsammans.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär laxen som gravlaxskivor fast tjockare, cirka 1 centimeter, och lägg i en bunke. Blanda salt och socker och blanda med laxen. Låt stå i rumsvärme 30 minuter.
  2. Blanda alla ingredienserna till salsan, smaka av med salt och peppar.
  3. Skölj av laxen i kallt vatten och torka av den med hushållspapper. Hetta upp en grillpanna. Halstra laxskivorna 30 sekunder på varje sida, de ska i princip bara ner i pannan och vända. Grillpannan ska vara torr (inget fett) och glödhet när du lägger i laxen. Krydda med svartpeppar.

Servering

Servera lax och salsa med pasta, kokt potatis eller råris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

(14)

Fisk med kvitten

(4)

Koljafilé i citronsås

(31)

Grillad havsabborre med äppelsallad

(24)

Fishtaco på lutfisk med guacamole och mangosalsa

(1)

Laxsallad med lime och jordnötter

(18)

Pulled lax med blomkålscouscous

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies