Snabbrimmad halstrad lax med äppel- och pepparrotssalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(29)

En rimmad fisk med ett fast fiskkött och god sälta. Serveras med en salsa på klassiska svenska råvaror som trivs så bra tillsammans.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g laxfilé
  • 1 msk socker
  • svartpeppar
  • 2 msk grovt salt
  • Äppel- och pepparrotssalsa:
  • 0.5 dl grovt eller fint riven pepparrot
  • 2 finhackade syrliga äpplen
  • 0.5 dl hackad färsk mynta
  • 0.5 dl turkisk yoghurt
  • svartpeppar
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Skär laxen som gravlaxskivor fast tjockare, cirka 1 centimeter, och lägg i en bunke. Blanda salt och socker och blanda med laxen. Låt stå i rumsvärme 30 minuter.
  2. Blanda alla ingredienserna till salsan, smaka av med salt och peppar.
  3. Skölj av laxen i kallt vatten och torka av den med hushållspapper. Hetta upp en grillpanna. Halstra laxskivorna 30 sekunder på varje sida, de ska i princip bara ner i pannan och vända. Grillpannan ska vara torr (inget fett) och glödhet när du lägger i laxen. Krydda med svartpeppar.

Servering

Servera lax och salsa med pasta, kokt potatis eller råris.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emmy

2021-04-21

Supergott! Vi blev lite överraskade. Jag hade ingen mynta hemma utan tog pressad citron i salsa istället. Serverade med kokt småpotatis och färsk spenat.

Liknande recept

Spara recept

Fishtaco på lutfisk med guacamole och mangosalsa

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lax i ugn med sweet chili

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Pulled lax med blomkålscouscous

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Lax med nöttäcke och limesås

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Grillad havsabborre med äppelsallad

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Stekt strömming med citronsmörsås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Tonfisk i citronsås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fiskbullar i citrongräddsås

Betyg
Betyg
(18)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g laxfilé
  • 1 msk socker
  • svartpeppar
  • 2 msk grovt salt
  • Äppel- och pepparrotssalsa:
  • 0.5 dl grovt eller fint riven pepparrot
  • 2 finhackade syrliga äpplen
  • 0.5 dl hackad färsk mynta
  • 0.5 dl turkisk yoghurt
  • svartpeppar
  • 2 krm salt

Snabbrimmad halstrad lax med äppel- och pepparrotssalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(29)

En rimmad fisk med ett fast fiskkött och god sälta. Serveras med en salsa på klassiska svenska råvaror som trivs så bra tillsammans.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär laxen som gravlaxskivor fast tjockare, cirka 1 centimeter, och lägg i en bunke. Blanda salt och socker och blanda med laxen. Låt stå i rumsvärme 30 minuter.
  2. Blanda alla ingredienserna till salsan, smaka av med salt och peppar.
  3. Skölj av laxen i kallt vatten och torka av den med hushållspapper. Hetta upp en grillpanna. Halstra laxskivorna 30 sekunder på varje sida, de ska i princip bara ner i pannan och vända. Grillpannan ska vara torr (inget fett) och glödhet när du lägger i laxen. Krydda med svartpeppar.

Servering

Servera lax och salsa med pasta, kokt potatis eller råris.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emmy

2021-04-21

Supergott! Vi blev lite överraskade. Jag hade ingen mynta hemma utan tog pressad citron i salsa istället. Serverade med kokt småpotatis och färsk spenat.

Liknande recept

Spara recept

Fishtaco på lutfisk med guacamole och mangosalsa

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lax i ugn med sweet chili

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Pulled lax med blomkålscouscous

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Lax med nöttäcke och limesås

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Grillad havsabborre med äppelsallad

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Stekt strömming med citronsmörsås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Tonfisk i citronsås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fiskbullar i citrongräddsås

Betyg
Betyg
(18)