Smörstekt gös med kantareller och brynt smör

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Smörstek gösen och servera med goda hösttillbehör som nystekta kantareller, potatismos och brynt smör. Gösen är en abborrfisk som bland annat fiskas i våra stora insjöar och är som allra bäst på hösten och vintern.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 200 g kantareller
  • 75 g smör att bryna
  • 500 g gösfilé
  • 0.5 dl hackad persilja
  • Potatismos:
  • 1 kg mjölig potatis, skalad
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Mosa potatisen och vispa till ett fluffigt mos med mjölk och smör, smaka av med salt och peppar.
  2. Ansa kantarellerna och stek i smör tills de mjuknat och fått färg. Salta och peppra.
  3. Bryn smöret under vispning i en liten kastrull tills det blir brunt och doftar nötigt.
  4. Salta och peppra gösen och stek i lite smör, några minuter per sida. Servera gösen med moset, kantarellerna och det brynta smöret. Toppa med persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ca mu chien voi gung

(19)

Torskfilé i ugn med champinjoner och skaldjur

(12)

Kantarellrisotto med sej

(4)

Helstekt abborre med kantareller

(12)

Röding med rostad mandelpotatis och murkelsås

(14)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 200 g kantareller
  • 75 g smör att bryna
  • 500 g gösfilé
  • 0.5 dl hackad persilja
  • Potatismos:
  • 1 kg mjölig potatis, skalad
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • salt och svartpeppar

Smörstekt gös med kantareller och brynt smör

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Smörstek gösen och servera med goda hösttillbehör som nystekta kantareller, potatismos och brynt smör. Gösen är en abborrfisk som bland annat fiskas i våra stora insjöar och är som allra bäst på hösten och vintern.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Mosa potatisen och vispa till ett fluffigt mos med mjölk och smör, smaka av med salt och peppar.
  2. Ansa kantarellerna och stek i smör tills de mjuknat och fått färg. Salta och peppra.
  3. Bryn smöret under vispning i en liten kastrull tills det blir brunt och doftar nötigt.
  4. Salta och peppra gösen och stek i lite smör, några minuter per sida. Servera gösen med moset, kantarellerna och det brynta smöret. Toppa med persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ca mu chien voi gung

(19)

Torskfilé i ugn med champinjoner och skaldjur

(12)

Kantarellrisotto med sej

(4)

Helstekt abborre med kantareller

(12)

Röding med rostad mandelpotatis och murkelsås

(14)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies