Smörstekt abborre med kantarellsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.89 (18 betyg)

Abborren smakar härligt med en sås av skogen gula guld.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g kantareller
  • 1 msk smör
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 2 dl grädde
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 600 g abborrfilé
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk smör
  • 1 citron i klyftor
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 kg färskpotatis
  • dill och persilja

Gör så här

  1. Rensa svampen och dela de största. Hetta upp en stekpanna och låt svamparna svettas i torr panna på låg värme tills vätskan kokat in. Höj värmen och lägg i smör och lök. Bryn 2-3 minuter och tillsätt grädden. Salta och peppra. Låt koka upp och sjuda 5-10 minuter.
  2. Vik ihop abborrfiléerna till paket och vänd dem i mjölet. Smält smöret i en panna och stek abborren 2-3 minuter på varje sida.
  3. Lägg över fisken i en ugnsfast form och sätt in i ugnen 7-8 minuter. Använd gärna en stektermometer, fisken är perfekt vid 52 grader.
  4. Servera med nykokt färskpotatis, kantarellsås, en citronklyfta, dill och persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Smörstekt gös med kantareller och brynt smör

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Röding med rostad mandelpotatis och murkelsås

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Ugnsstekt svampfylld röding med messmörsås

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Kantarellrisotto med sej

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Helstekt abborre med kantareller

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Torskfilé i ugn med champinjoner och skaldjur

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Lax med ljummen vintersallad

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Ugnsbakad kolja med champinjoner

Betyg
Betyg
(38)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 200 g kantareller
  • 1 msk smör
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 2 dl grädde
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 600 g abborrfilé
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk smör
  • 1 citron i klyftor
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 kg färskpotatis
  • dill och persilja

Smörstekt abborre med kantarellsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.89 (18 betyg)

Abborren smakar härligt med en sås av skogen gula guld.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rensa svampen och dela de största. Hetta upp en stekpanna och låt svamparna svettas i torr panna på låg värme tills vätskan kokat in. Höj värmen och lägg i smör och lök. Bryn 2-3 minuter och tillsätt grädden. Salta och peppra. Låt koka upp och sjuda 5-10 minuter.
  2. Vik ihop abborrfiléerna till paket och vänd dem i mjölet. Smält smöret i en panna och stek abborren 2-3 minuter på varje sida.
  3. Lägg över fisken i en ugnsfast form och sätt in i ugnen 7-8 minuter. Använd gärna en stektermometer, fisken är perfekt vid 52 grader.
  4. Servera med nykokt färskpotatis, kantarellsås, en citronklyfta, dill och persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Smörstekt gös med kantareller och brynt smör

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Röding med rostad mandelpotatis och murkelsås

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Ugnsstekt svampfylld röding med messmörsås

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Kantarellrisotto med sej

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Helstekt abborre med kantareller

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Torskfilé i ugn med champinjoner och skaldjur

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Lax med ljummen vintersallad

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Ugnsbakad kolja med champinjoner

Betyg
Betyg
(38)