Smörrebröd med räkor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Danska smørrebrød med handskalade räkor, en klick crème fraiche, sambal oelek och lime.

Tillagningstid: 20 min
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 dl crème fraiche
  • 0.5 lime, finrivet skal
  • 1 tsk sambal oelek
  • 4 toastbrödskivor ljusa
  • 2 msk smör
  • 120 g handskalade räkor
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 0.5 salladslök, strimlad
  • 4 salladsblad, t ex rosésallad
  • Garnering:
  • färsk ört eller ätbara blommor
  • limeklyftor

Gör så här

  1. Vispa crème fraichen till fast konsistens. Rör ner limeskal (endast det gröna) och sambal oelek.
  2. Stek brödskivorna i smör på medelvärme till fin färg på båda sidor. Skär ev bort kanterna.
  3. Vänd runt räkorna med limesaft och salladslök.
  4. Lägg ett salladsblad på varje brödskiva och en sked crème fraiche. Toppa med räkor och garnera med färsk ört eller ätbar blomma. Lägg ev en liten limeklyfta på ena sidan av toasten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Musslor med bacon och rotfrukter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Goi Cuon

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Krabba med chilisås och senapssås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Varma mackor med musslor

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Gratinerad hummer

Betyg
Betyg
(99)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1.5 dl crème fraiche
  • 0.5 lime, finrivet skal
  • 1 tsk sambal oelek
  • 4 toastbrödskivor ljusa
  • 2 msk smör
  • 120 g handskalade räkor
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 0.5 salladslök, strimlad
  • 4 salladsblad, t ex rosésallad
  • Garnering:
  • färsk ört eller ätbara blommor
  • limeklyftor

Smörrebröd med räkor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Danska smørrebrød med handskalade räkor, en klick crème fraiche, sambal oelek och lime.

Tillagningstid: 20 min
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa crème fraichen till fast konsistens. Rör ner limeskal (endast det gröna) och sambal oelek.
  2. Stek brödskivorna i smör på medelvärme till fin färg på båda sidor. Skär ev bort kanterna.
  3. Vänd runt räkorna med limesaft och salladslök.
  4. Lägg ett salladsblad på varje brödskiva och en sked crème fraiche. Toppa med räkor och garnera med färsk ört eller ätbar blomma. Lägg ev en liten limeklyfta på ena sidan av toasten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Musslor med bacon och rotfrukter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Goi Cuon

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Krabba med chilisås och senapssås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Varma mackor med musslor

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Gratinerad hummer

Betyg
Betyg
(99)