Skördesallad med äpple och belugalinser

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Bjud på en vacker skördesallad som tillbehör, på en buffé eller som en egen rätt. Morötter, polkabetor, äpple och belugalinser är några av ingredienserna. Ringla över en god vitlöksdressing och toppa med krutonger vid servering

Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 16 st
  • 1 knippe morötter
  • 1 knippe polkabetor
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 150 g haricots verts eller vaxbönor
  • 2 äpplen, i tunna klyftor
  • 0.5 zucchini, tunt skivad
  • 200 g färsk vitkål, tunt strimlad
  • 2 dl kokta belugalinser
  • 2 dl krutong
  • persilja, till garnering
  • Dressing:
  • 0.5 dl olivolja eller kallpressad rapsolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Skrubba morötterna och halvera på längden. Skrubba betorna och skär i klyftor eller dela på mitten om de är små. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och ringla över olja och salta. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 30 min.
  2. Lägg bönorna i kokande, saltat vatten och koka 2 min. Spola dem kalla. Rör ihop dressingen. Blanda äpple, alla grönsaker och linser på ett stort fat, ringla över dressingen och toppa med krutonger. Garnera med persilja.

Tips

Prova gärna de tillagade linserna som du hittar i din butik.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vegopiroger

(8)

Sommarsallad med jordgubbar och ädelost

(0)

Broccolibollar med asiatisk morotsspaghettisallad och sriracha mayo

(0)

Morotssoppa med curry och sesamfrön

(10)

Pizza med blomkål

(3)

Kall morotssoppa med rostad paprika och krispig topping

(0)

Rotfruktsgratäng med grönkål och cheddar

(11)

Coleslaw med syrligt äpple

(2)
16 st
  • Ingredienser 16 st
  • 1 knippe morötter
  • 1 knippe polkabetor
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 150 g haricots verts eller vaxbönor
  • 2 äpplen, i tunna klyftor
  • 0.5 zucchini, tunt skivad
  • 200 g färsk vitkål, tunt strimlad
  • 2 dl kokta belugalinser
  • 2 dl krutong
  • persilja, till garnering
  • Dressing:
  • 0.5 dl olivolja eller kallpressad rapsolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Skördesallad med äpple och belugalinser

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Bjud på en vacker skördesallad som tillbehör, på en buffé eller som en egen rätt. Morötter, polkabetor, äpple och belugalinser är några av ingredienserna. Ringla över en god vitlöksdressing och toppa med krutonger vid servering

Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skrubba morötterna och halvera på längden. Skrubba betorna och skär i klyftor eller dela på mitten om de är små. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och ringla över olja och salta. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 30 min.
  2. Lägg bönorna i kokande, saltat vatten och koka 2 min. Spola dem kalla. Rör ihop dressingen. Blanda äpple, alla grönsaker och linser på ett stort fat, ringla över dressingen och toppa med krutonger. Garnera med persilja.

Tips

Prova gärna de tillagade linserna som du hittar i din butik.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vegopiroger

(8)

Sommarsallad med jordgubbar och ädelost

(0)

Broccolibollar med asiatisk morotsspaghettisallad och sriracha mayo

(0)

Morotssoppa med curry och sesamfrön

(10)

Pizza med blomkål

(3)

Kall morotssoppa med rostad paprika och krispig topping

(0)

Rotfruktsgratäng med grönkål och cheddar

(11)

Coleslaw med syrligt äpple

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies