Inlagd gurka med dill

Inlagd gurka med dill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

En kall inlagd sallad med tunt hyvlad gurka och fänkål som toppas med dill och citronskal. Passar perfekt som komplement till ett julbord. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 20 min + 5 tim
8 bufféportioner
  • 1 gurka
  • 1 fänkål
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vatten
  • 4 msk ättiksprit (12 %)
  • 4 msk strösocker
  • 1 tsk fänkålsfrön, krossade
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 1 msk citronsaft
  • 0.5 kruka dill, hackad
  • 0.5 citron, rivet skal

Gör så här

  1. Hyvla gurka och fänkål tunt, gärna med mandolin. Banka lätt på fänkålen med t ex en kavel så att den mjuknar något.
  2. Blanda grönsaker och salt i en skål, lägg på en tyngd så att grönsakerna pressas. Låt stå i rumstemperatur ca 3 tim. Häll av vätskan som bildats.
  3. Koka upp vatten, ättiksprit, socker, fänkålsfrön, vitpeppar och citronsaft. Lägg gurka, fänkål och dill i lagen och låt stå i kylen minst 2 tim före servering.
  4. Garnera med rivet citronskal.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carin

2020-12-27

Gjorde denna till julbordet. Ingen succé. Alldeles för stark i smaken. För mycket ättika.

Checkbox Coop

2019-12-20

Hej My! Den kan förberedas tre dagar innan den ska ätas. Lycka till :)

My

2019-12-20

Hur långt innan kan man göra denna?

Inlagd gurka med dill
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 gurka
  • 1 fänkål
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vatten
  • 4 msk ättiksprit (12 %)
  • 4 msk strösocker
  • 1 tsk fänkålsfrön, krossade
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 1 msk citronsaft
  • 0.5 kruka dill, hackad
  • 0.5 citron, rivet skal

Inlagd gurka med dill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

En kall inlagd sallad med tunt hyvlad gurka och fänkål som toppas med dill och citronskal. Passar perfekt som komplement till ett julbord. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 20 min + 5 tim
8 bufféportioner

Gör så här

  1. Hyvla gurka och fänkål tunt, gärna med mandolin. Banka lätt på fänkålen med t ex en kavel så att den mjuknar något.
  2. Blanda grönsaker och salt i en skål, lägg på en tyngd så att grönsakerna pressas. Låt stå i rumstemperatur ca 3 tim. Häll av vätskan som bildats.
  3. Koka upp vatten, ättiksprit, socker, fänkålsfrön, vitpeppar och citronsaft. Lägg gurka, fänkål och dill i lagen och låt stå i kylen minst 2 tim före servering.
  4. Garnera med rivet citronskal.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carin

2020-12-27

Gjorde denna till julbordet. Ingen succé. Alldeles för stark i smaken. För mycket ättika.

Checkbox Coop

2019-12-20

Hej My! Den kan förberedas tre dagar innan den ska ätas. Lycka till :)

My

2019-12-20

Hur långt innan kan man göra denna?