Inlagd gurka med dill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

En kall inlagd sallad med tunt hyvlad gurka och fänkål som toppas med dill och citronskal. Passar perfekt som komplement till ett julbord. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 20 min + 5 tim
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 gurka
  • 1 fänkål
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vatten
  • 4 msk ättiksprit (12 %)
  • 4 msk strösocker
  • 1 tsk fänkålsfrön, krossade
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 1 msk citronsaft
  • 0.5 kruka dill, hackad
  • 0.5 citron, rivet skal

Gör så här

  1. Hyvla gurka och fänkål tunt, gärna med mandolin. Banka lätt på fänkålen med t ex en kavel så att den mjuknar något.
  2. Blanda grönsaker och salt i en skål, lägg på en tyngd så att grönsakerna pressas. Låt stå i rumstemperatur ca 3 tim. Häll av vätskan som bildats.
  3. Koka upp vatten, ättiksprit, socker, fänkålsfrön, vitpeppar och citronsaft. Lägg gurka, fänkål och dill i lagen och låt stå i kylen minst 2 tim före servering.
  4. Garnera med rivet citronskal.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carin

2020-12-27

Gjorde denna till julbordet. Ingen succé. Alldeles för stark i smaken. För mycket ättika.

Coop

2019-12-20

Hej My! Den kan förberedas tre dagar innan den ska ätas. Lycka till :)

My

2019-12-20

Hur långt innan kan man göra denna?

Liknande recept

Spara recept

Fiskpaté med saffran och romsås

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Stekt brysselkål med rostade hasselnötter

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Gubbröra på kavring

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Romsill

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Köttbullar med nötfärs

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Kanderade äpplen

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Lutfisk med brynt mandelsmör - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Surkål - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(13)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 gurka
  • 1 fänkål
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vatten
  • 4 msk ättiksprit (12 %)
  • 4 msk strösocker
  • 1 tsk fänkålsfrön, krossade
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 1 msk citronsaft
  • 0.5 kruka dill, hackad
  • 0.5 citron, rivet skal

Inlagd gurka med dill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

En kall inlagd sallad med tunt hyvlad gurka och fänkål som toppas med dill och citronskal. Passar perfekt som komplement till ett julbord. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 20 min + 5 tim
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hyvla gurka och fänkål tunt, gärna med mandolin. Banka lätt på fänkålen med t ex en kavel så att den mjuknar något.
  2. Blanda grönsaker och salt i en skål, lägg på en tyngd så att grönsakerna pressas. Låt stå i rumstemperatur ca 3 tim. Häll av vätskan som bildats.
  3. Koka upp vatten, ättiksprit, socker, fänkålsfrön, vitpeppar och citronsaft. Lägg gurka, fänkål och dill i lagen och låt stå i kylen minst 2 tim före servering.
  4. Garnera med rivet citronskal.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carin

2020-12-27

Gjorde denna till julbordet. Ingen succé. Alldeles för stark i smaken. För mycket ättika.

Coop

2019-12-20

Hej My! Den kan förberedas tre dagar innan den ska ätas. Lycka till :)

My

2019-12-20

Hur långt innan kan man göra denna?

Liknande recept

Spara recept

Fiskpaté med saffran och romsås

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Stekt brysselkål med rostade hasselnötter

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Gubbröra på kavring

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Romsill

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Köttbullar med nötfärs

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Kanderade äpplen

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Lutfisk med brynt mandelsmör - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Surkål - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(13)