Fiskpaté med saffran och romsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

God och saftig fiskpaté med saffran, räkor och romsås. Perfekt att förbereda och förvara i kylen två-tre dagar innan servering. Ett recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 30 min + 1,5 tim i ugn
Ugnstemperatur:150º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g vit fiskfilé t ex kolja eller torsk
  • 5 äggvitor, kylskåpskalla
  • 0.5 dl potatismjöl
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1.5 tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar
  • 0.5 g saffran
  • 3 dl vispgrädde, kylskåpskall
  • 150 g räkor, skalade
  • 2 msk finskuren färsk gräslök, till servering
  • Romsås
  • 50 g silverlök, finhackad
  • 250 g lätt crème fraiche
  • 0.5 dl majonnäs
  • 75 g röd sikrom eller stenbitsrom
  • citron, pressad saft

Gör så här

  1. Skär fisken i bitar och mixa snabbt till en slät färs. Rör i äggvitor, potatismjöl, citronskal (endast det gula), salt, cayennepeppar och saffran. Ställ i kyl ca 1 tim.
  2. Ta ut färsen och tillsätt grädden, lite i taget under omrörning. Tryck ner ett inoljat bakplåtspapper i en brödform (ca 1 ½ liter) och häll i färsen. Slå formen i köksbänken några gånger så att färsen packas och lufthål försvinner.
  3. Hacka hälften av räkorna och tryck ner dem lite lätt i smeten. Ställ formen i en djup ugnsplåt i nedre delen av ugnen. Häll kokande vatten i ugnsplåten upp till ca 2 cm av patéformen. Grädda ca 1 ½ tim. Låt patén svalna helt innan den tas ur formen.
  4. Blanda lök, crème fraiche, majonnäs och rom. Smaka av med citronsaft. Toppa patén med resten av räkorna och finskuren gräslök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Cocotter med lax och Västerbottensost

Betyg
Betyg
(75)
Spara recept

Åstol royal med amerikansk äppelsill

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Äggcocotte med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Ägg- och sillbakelse

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Mannerströms gubbröra

Betyg
Betyg
(226)
Spara recept

Västerbottensostpaj med strömming

Betyg
Betyg
(3)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 500 g vit fiskfilé t ex kolja eller torsk
  • 5 äggvitor, kylskåpskalla
  • 0.5 dl potatismjöl
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1.5 tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar
  • 0.5 g saffran
  • 3 dl vispgrädde, kylskåpskall
  • 150 g räkor, skalade
  • 2 msk finskuren färsk gräslök, till servering
  • Romsås
  • 50 g silverlök, finhackad
  • 250 g lätt crème fraiche
  • 0.5 dl majonnäs
  • 75 g röd sikrom eller stenbitsrom
  • citron, pressad saft

Fiskpaté med saffran och romsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

God och saftig fiskpaté med saffran, räkor och romsås. Perfekt att förbereda och förvara i kylen två-tre dagar innan servering. Ett recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 30 min + 1,5 tim i ugn
Ugnstemperatur:150º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär fisken i bitar och mixa snabbt till en slät färs. Rör i äggvitor, potatismjöl, citronskal (endast det gula), salt, cayennepeppar och saffran. Ställ i kyl ca 1 tim.
  2. Ta ut färsen och tillsätt grädden, lite i taget under omrörning. Tryck ner ett inoljat bakplåtspapper i en brödform (ca 1 ½ liter) och häll i färsen. Slå formen i köksbänken några gånger så att färsen packas och lufthål försvinner.
  3. Hacka hälften av räkorna och tryck ner dem lite lätt i smeten. Ställ formen i en djup ugnsplåt i nedre delen av ugnen. Häll kokande vatten i ugnsplåten upp till ca 2 cm av patéformen. Grädda ca 1 ½ tim. Låt patén svalna helt innan den tas ur formen.
  4. Blanda lök, crème fraiche, majonnäs och rom. Smaka av med citronsaft. Toppa patén med resten av räkorna och finskuren gräslök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Cocotter med lax och Västerbottensost

Betyg
Betyg
(75)
Spara recept

Åstol royal med amerikansk äppelsill

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Äggcocotte med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Ägg- och sillbakelse

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Mannerströms gubbröra

Betyg
Betyg
(226)
Spara recept

Västerbottensostpaj med strömming

Betyg
Betyg
(3)