Cocotter med lax och västerbottensost
  • Tid 40 min
  • Ugn 150º

Cocotter med lax och västerbottensost

3.44 (71 betyg)

Fresta dina gäster med en enkel sufflé som får extra smak av ost och lax.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 150º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 msk smör
  • 4 ägg
  • 2 ägg, endast gula
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 75 g riven västerbottensost
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 200 g kallrökt lax, i skivor
  • 2 msk dill, dill garnering
  • 2 msk gräslök till garnering
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smöra fyra suffléformar eller små portionsskålar med raka kanter. Blanda ägg, grädde, mjölk, ost, salt och peppar. Fördela blandningen i formarna och grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter i 150°, tills äggsmeten rest sig.

  2. 2

    Lägg laxskivorna på cocotterna. Garnera med dill och gräslök, servera genast.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Yvonne

    Låter härligt, ska prova ikväll....

  • Birgitta Hall Florén

    Jättegott! Lättlagat. Uppskattad av mina gäster