Smördegsflan med kallrökt lax, tomater och örter

Smördegsflan med kallrökt lax, tomater och örter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Den frasiga bottnen är en perfekt grund för all härlig topping.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
  • 265 g kyld smördeg
  • 1 ägg
  • 4 dl crème fraiche
  • 200 g kallrökt lax i skivor
  • 200 g små körbärstomat på kvist (romance)
  • , persilja och gräslök dill
  • 0.5 liten citron, skivad
  • färskmalen svartpeppar
  • 2 msk flytande honung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med lättvispat ägg och baka mitt i ugnen till fin färg, ca 15 min. Låt svalna.
  2. Bred på crème fraichen. Toppa med lax, tomater och örter, garnera med citronskivor. Dra några varv med pepparkvarnen och ringla över honung.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Camilla

2020-06-06

Jättegott! Går lika bra att använda färdiga pajdegen, pizzadegen eller libabröd.

Berit

2020-02-06

Kanonrecept som uppskattades av alla som blev bjudna på den. Enkel och fräsch passar hela årets alla fester

Staffan

2018-11-19

Jättegoda, enkelt att göra. Vi gjorde den som en förrätt.

Ewa

2018-07-15

Det här blev en klar sommar favorit! Snabbt o enkelt att fixa till, då man vill ha lite lätt tilltugg till ett glas bubbel/rosé. Endast fantasin kan stoppa att man använder andra toppingar. Salami, oliver, kapris och rödlök blev också mkt gott!

Smördegsflan med kallrökt lax, tomater och örter
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 265 g kyld smördeg
  • 1 ägg
  • 4 dl crème fraiche
  • 200 g kallrökt lax i skivor
  • 200 g små körbärstomat på kvist (romance)
  • , persilja och gräslök dill
  • 0.5 liten citron, skivad
  • färskmalen svartpeppar
  • 2 msk flytande honung

Smördegsflan med kallrökt lax, tomater och örter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Den frasiga bottnen är en perfekt grund för all härlig topping.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
8 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med lättvispat ägg och baka mitt i ugnen till fin färg, ca 15 min. Låt svalna.
  2. Bred på crème fraichen. Toppa med lax, tomater och örter, garnera med citronskivor. Dra några varv med pepparkvarnen och ringla över honung.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Camilla

2020-06-06

Jättegott! Går lika bra att använda färdiga pajdegen, pizzadegen eller libabröd.

Berit

2020-02-06

Kanonrecept som uppskattades av alla som blev bjudna på den. Enkel och fräsch passar hela årets alla fester

Staffan

2018-11-19

Jättegoda, enkelt att göra. Vi gjorde den som en förrätt.

Ewa

2018-07-15

Det här blev en klar sommar favorit! Snabbt o enkelt att fixa till, då man vill ha lite lätt tilltugg till ett glas bubbel/rosé. Endast fantasin kan stoppa att man använder andra toppingar. Salami, oliver, kapris och rödlök blev också mkt gott!