Smördegsflan med kallrökt lax, tomater och örter
  • Tid 25 min
  • Ugn 200º

Smördegsflan med kallrökt lax, tomater och örter

4.22 (9 betyg)

Den frasiga bottnen är en perfekt grund för all härlig topping.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

8 portioner
  • 265 g kyld smördeg
  • 1 ägg
  • 4 dl crème fraiche
  • 200 g kallrökt lax i skivor
  • 200 g små körbärstomat på kvist (romance)
  • , persilja och gräslök dill
  • 0.5 liten citron, skivad
  • färskmalen svartpeppar
  • 2 msk flytande honung
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med lättvispat ägg och baka mitt i ugnen till fin färg, ca 15 min. Låt svalna.

  2. 2

    Bred på crème fraichen. Toppa med lax, tomater och örter, garnera med citronskivor. Dra några varv med pepparkvarnen och ringla över honung.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Staffan

    Jättegoda, enkelt att göra. Vi gjorde den som en förrätt.

  • Ewa

    Det här blev en klar sommar favorit! Snabbt o enkelt att fixa till, då man vill ha lite lätt tilltugg till ett glas bubbel/rosé. Endast fantasin kan stoppa att man använder andra toppingar. Salami, oliver, kapris och rödlök blev också mkt gott!