Äggcocotte
  • Tid 25 min + tid att svalna
  • Ugn 175º

Äggcocotte

3.57 (7 betyg)

En god liten krämig äggcocotte med Västerbottensost. Toppa med forellrom, rödlök och gräslök så passar den till vårens alla fester.

  • Tillagningstid 25 min + tid att svalna
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

6 stycken
  • 6 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt
  • 1 dl grovriven västerbottensost
  • 80 g rom, t ex forellrom
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 2 msk gräslök, finskuren
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa ägg, grädde, mjölk och salt till en slät äggstanning. Häll upp i 6 små smorda cocotteformar. Fördela osten i formarna och rör med en gaffel så osten fördelar sig jämnt.

  2. 2

    Ställ formarna i en stor ugnsform eller djup ugnsplåt mitt i ugnen. Häll hett vatten i formen eller plåten ett par cm upp på cocotterna. Grädda tills äggstanningen precis har stannat och rest sig lite, 15–20 min. Låt svalna och toppa med rom, rödlök och gräslök.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop

    Hej Ulf! Tack för att du uppmärksammade detta, vi har nu ändrat så det står 6 st överallt. Receptet är för 6 stycken portionsformar. Glad påsk! /Elsa, webbredaktör

  • Ulf

    Vid Ingredienserna står det 4 st och i Gör så här häller man upp i 6 st