Äggcocotte

Äggcocotte

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(61)

En god liten krämig äggcocotte med Västerbottensost. Toppa med forellrom, rödlök och gräslök så passar den till vårens alla fester.

Tillagningstid: 25 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt
  • 1 dl grovriven Västerbottensost
  • 80 g rom, t ex forellrom
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 2 msk gräslök, finskuren

Gör så här

  1. Vispa ägg, grädde, mjölk och salt till en slät äggstanning. Häll upp i 6 små smorda cocotteformar. Fördela osten i formarna och rör med en gaffel så osten fördelar sig jämnt.
  2. Ställ formarna i en stor ugnsform eller djup ugnsplåt mitt i ugnen. Häll hett vatten i formen eller plåten ett par cm upp på cocotterna. Grädda tills äggstanningen precis har stannat och rest sig lite, 15–20 min. Låt svalna och toppa med rom, rödlök och gräslök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-04-17

Hej Ulf! Tack för att du uppmärksammade detta, vi har nu ändrat så det står 6 st överallt. Receptet är för 6 stycken portionsformar. Glad påsk! /Elsa, webbredaktör

Ulf

2019-04-16

Vid Ingredienserna står det 4 st och i Gör så här häller man upp i 6 st

Äggcocotte
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 6 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt
  • 1 dl grovriven Västerbottensost
  • 80 g rom, t ex forellrom
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 2 msk gräslök, finskuren

Äggcocotte

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(61)

En god liten krämig äggcocotte med Västerbottensost. Toppa med forellrom, rödlök och gräslök så passar den till vårens alla fester.

Tillagningstid: 25 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ägg, grädde, mjölk och salt till en slät äggstanning. Häll upp i 6 små smorda cocotteformar. Fördela osten i formarna och rör med en gaffel så osten fördelar sig jämnt.
  2. Ställ formarna i en stor ugnsform eller djup ugnsplåt mitt i ugnen. Häll hett vatten i formen eller plåten ett par cm upp på cocotterna. Grädda tills äggstanningen precis har stannat och rest sig lite, 15–20 min. Låt svalna och toppa med rom, rödlök och gräslök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-04-17

Hej Ulf! Tack för att du uppmärksammade detta, vi har nu ändrat så det står 6 st överallt. Receptet är för 6 stycken portionsformar. Glad påsk! /Elsa, webbredaktör

Ulf

2019-04-16

Vid Ingredienserna står det 4 st och i Gör så här häller man upp i 6 st