Laxromsrulle med Västerbottensost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Smakrika tillltugg med krämig fyllning som passar utmärkt till drinken för maten.

Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 hårdkokta ägg
  • 0.5 dl riven Västerbottensost
  • 2 tsk grovstött kummin
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 3 msk finskuren gräslök
  • 0.5 st finhackad rödlök
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 2 st avlånga mjuka tunnbröd
  • 1 dl lax- eller löjrom efter tillgång och smak
  • 3 msk gräslök

Gör så här

  1. Hacka äggen och blanda med ost, kummin, crème fraiche, gräs- och rödlök i en bunke.Smaka av med salt och peppar. Lägg ut fyllningen på tunnbröd och rulla ihop. Rulla in i plastfolie och låt ligga kallt minst ett par timmar. Skär i tjocka skivor och garnera med rom och gräslök.
  2. Garnera strax före servering.

Tips

Laxrullarna kan med fördel göras dagen innan eller frysas in.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Laxtartar till förrätt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(11)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 hårdkokta ägg
  • 0.5 dl riven Västerbottensost
  • 2 tsk grovstött kummin
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 3 msk finskuren gräslök
  • 0.5 st finhackad rödlök
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 2 st avlånga mjuka tunnbröd
  • 1 dl lax- eller löjrom efter tillgång och smak
  • 3 msk gräslök

Laxromsrulle med Västerbottensost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Smakrika tillltugg med krämig fyllning som passar utmärkt till drinken för maten.

Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hacka äggen och blanda med ost, kummin, crème fraiche, gräs- och rödlök i en bunke.Smaka av med salt och peppar. Lägg ut fyllningen på tunnbröd och rulla ihop. Rulla in i plastfolie och låt ligga kallt minst ett par timmar. Skär i tjocka skivor och garnera med rom och gräslök.
  2. Garnera strax före servering.

Tips

Laxrullarna kan med fördel göras dagen innan eller frysas in.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Laxtartar till förrätt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(11)