Gubbröra på kavring

Gubbröra på kavring

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

En gudomlig gubbröra med sardeller, kapris och hackat ägg på snittar av smörstekt kavring. Toppa med rödlök, kapris och dill. Ett recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 35 min
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 ägg
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk majonnäs
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 80 g sardeller, finhackade
  • 2 msk kapris, hackad
  • 1 msk ev gin akvavit, eller vodka
  • salt
  • Till servering
  • 8 skivor kavring
  • smör, till stekning
  • 2 msk finhackad rödlök
  • kapris
  • dillkvistar

Gör så här

  1. Koka äggen ca 10 min. Kyl ner och skala direkt.
  2. Rör ihop crème fraiche, majonnäs, citronskal (endast det gula), sardeller, kapris och ev sprit.
  3. Finhacka äggen och vänd ner i såsen. Smaka av med citronsaft och salt. Stansa ut rundlar ur kavringen och stek i smör.
  4. Klicka ut gubbröran på kavringen och toppa med finhackad rödlök och kapris, garnera med dill.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Laxsashimi med sesamfrön

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Enkla gravlaxbakelser

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Marinerad lax med ponzu

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(11)
Gubbröra på kavring
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 6 ägg
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk majonnäs
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 80 g sardeller, finhackade
  • 2 msk kapris, hackad
  • 1 msk ev gin akvavit, eller vodka
  • salt
  • Till servering
  • 8 skivor kavring
  • smör, till stekning
  • 2 msk finhackad rödlök
  • kapris
  • dillkvistar

Gubbröra på kavring

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

En gudomlig gubbröra med sardeller, kapris och hackat ägg på snittar av smörstekt kavring. Toppa med rödlök, kapris och dill. Ett recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 35 min
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka äggen ca 10 min. Kyl ner och skala direkt.
  2. Rör ihop crème fraiche, majonnäs, citronskal (endast det gula), sardeller, kapris och ev sprit.
  3. Finhacka äggen och vänd ner i såsen. Smaka av med citronsaft och salt. Stansa ut rundlar ur kavringen och stek i smör.
  4. Klicka ut gubbröran på kavringen och toppa med finhackad rödlök och kapris, garnera med dill.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Laxsashimi med sesamfrön

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Enkla gravlaxbakelser

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Marinerad lax med ponzu

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(11)