Skogssvampsoppa toppad med rimmat sidfläsk
  • Tid 30 min

Skogssvampsoppa toppad med rimmat sidfläsk

3.31 (16 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g färska skogschampinjoner, eller annan skogssvamp
  • 1 msk smör
  • 4 finhackade schalottenlökar
  • 6 dl vatten
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2.5 msk koncentrerad fond, gärna svampfond
  • 3 dl grädde
  • salt och peppar
Till servering:
  • 1 dl pumpakärnor
  • 150 g tärnat rimmat sidfläsk
  • 0.5 dl hackad gräslök
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Dela svampen och stek i en upphettad stekpanna med smör tills vätskan ångat bort. Tillsätt löken och stek under omrörning tills den mjuknat.

  2. 2

    Lägg över i en kastrull och tillsätt vatten, vin och fond. Låt sjuda 10 min. Häll i grädde och låt sjuda ytterligare 5 min.

  3. 3

    Mixa soppan slarvigt med en stavmixer så det fortfarande finns bitar av svamp kvar. Smaka av med salt och peppar. Rosta pumpakärnor i en torr, het stekpanna.

  4. 4

    Stek fläsket knaprigt i torr, het stekpanna. Servera soppan toppad med pumpakärnor, fläsk och gräslök.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar