För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Skinksteksgryta med kokos

Betyg (1-5):
2.95 (41 betyg)

En wok med smak av kokosmjölk, citron och champinjoner.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl ris
  • 2 msk kokosflingor
  • 500 g strimlad skinkstek
  • 1 msk rapsolja
  • 4 dl kokosmjölk
  • 250 g skivade champinjoner
  • 1 citron, pressad saft
  • 0.5 dl mango chutney
  • 0.5 dl russin
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Rosta kokosen några minuter i en torr varm wok eller stor stekpanna. Häll upp på en tallrik.
  2. Woka sedan köttet i olja i pannan, stek i omgångar. Lägg tillbaka allt kött och tillsätt kokosmjölk, champinjoner och citronsaft. Rör om och låt sjuda 5-10 minuter. Blanda i mangochutney och russin och hetta upp. Smaka av med salt och peppar.
  3. Strö över kokos och servera med riset.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marianne A

2012-10-27

Mycket gott recept. Kan rekommenderas. En god vardagsmiddag. Åt med potatis - förstås.

Liknande recept

Karibisk köttgryta

(16)

Kryddig köttfärsröra

(28)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(4)

Kryddiga färsbiffar med basilikasalsa

(3)

Köttfärs och ris med gurkmeja och saffran

(20)

Kryddiga honungsribs

(19)

Kassler- och äppelcouscous

(18)

Rostbiff med currypotatissallad

(10)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 3 dl ris
  • 2 msk kokosflingor
  • 500 g strimlad skinkstek
  • 1 msk rapsolja
  • 4 dl kokosmjölk
  • 250 g skivade champinjoner
  • 1 citron, pressad saft
  • 0.5 dl mango chutney
  • 0.5 dl russin
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 tsk salt

Skinksteksgryta med kokos

Betyg (1-5):
2.95 (41 betyg)

En wok med smak av kokosmjölk, citron och champinjoner.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Rosta kokosen några minuter i en torr varm wok eller stor stekpanna. Häll upp på en tallrik.
  2. Woka sedan köttet i olja i pannan, stek i omgångar. Lägg tillbaka allt kött och tillsätt kokosmjölk, champinjoner och citronsaft. Rör om och låt sjuda 5-10 minuter. Blanda i mangochutney och russin och hetta upp. Smaka av med salt och peppar.
  3. Strö över kokos och servera med riset.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marianne A

2012-10-27

Mycket gott recept. Kan rekommenderas. En god vardagsmiddag. Åt med potatis - förstås.

Liknande recept

Karibisk köttgryta

(16)

Kryddig köttfärsröra

(28)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(4)

Kryddiga färsbiffar med basilikasalsa

(3)

Köttfärs och ris med gurkmeja och saffran

(20)

Kryddiga honungsribs

(19)

Kassler- och äppelcouscous

(18)

Rostbiff med currypotatissallad

(10)