Skaldjurssallad med ingefärs- och apelsindressing

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Den perfekta förrättsalladen att inleda en lyxig trerätters med!

Tillagningstid: 3 tim 10 min
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (19)
  • 5 apelsiner
  • 4 kokta humrar
  • 200 g stora räkor med skal
  • 300 g musslor utan spad
  • 2 skalade mango, i bitar
  • 3 avokador, i bitar
  • 500 g grovhackad isbergssallad
  • 200 g grovhackad frisésallad
  • 150 g grovhackad rosésallad
  • 140 g rucola
  • 200 g sockerärtor
  • 2 msk hackad gräslök
  • Dressing:
  • 0.5 liten apelsin, pressad saft
  • 2.5 dl majsolja eller solrosolja
  • 3 tsk dijonsenap
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 5 tsk honung
  • 3 tsk riven ingefära
  • 0.5 krm kajennpeppar

Gör så här

  1. Skär bort toppen och botten på apelsinerna med en vass kniv och därefter resten av skalet. Skär ut skinnfria klyftor genom att följa hinnorna. Spara den apelsinsaft som rinner ut.
  2. Plocka ut allt kött ur humrarna. Tänk på att försöka få klorna hela för att kunna dekorera med dem. Blanda samman dressingen och häll den över apelsinklyftorna, räkorna, musslorna, hummern och mangon. Ställ blandningen i kylen ca 3 timmar för att marinera. Blanda därefter ner avokadon.
  3. Lägg salladssorterna och sockerärterna på ett stort fat eller på portionstallrikar. Lägg upp apelsin- och skaldjurssalladen på salladen och garnera med gräslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carin

2013-12-30

Receptet fanns i en receptbroschyr från Coop inför Millenniumskiftet - och har varit en favorit sedan dess - helt underbar! (Den broschyren innehåller många fina recept och är en värdefull(klenod hemma hos mig! Något bedagad dock...)

Liknande recept

Heta räkor i ugnen

(87)

Krabba med chilisås och senapssås

(8)

Sesamstekta pilgrimsmusslor med ingefära och salladslök

(10)

Klassisk skagenröra på knäckebröd

(57)

Krabba i saffransbuljong

(5)

Asiatisk laxsoppa

(6)

Skagenröradipp med chips

(8)

Räkceviche – Virgin Mary Style

(5)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 5 apelsiner
  • 4 kokta humrar
  • 200 g stora räkor med skal
  • 300 g musslor utan spad
  • 2 skalade mango, i bitar
  • 3 avokador, i bitar
  • 500 g grovhackad isbergssallad
  • 200 g grovhackad frisésallad
  • 150 g grovhackad rosésallad
  • 140 g rucola
  • 200 g sockerärtor
  • 2 msk hackad gräslök
  • Dressing:
  • 0.5 liten apelsin, pressad saft
  • 2.5 dl majsolja eller solrosolja
  • 3 tsk dijonsenap
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 5 tsk honung
  • 3 tsk riven ingefära
  • 0.5 krm kajennpeppar

Skaldjurssallad med ingefärs- och apelsindressing

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Den perfekta förrättsalladen att inleda en lyxig trerätters med!

Tillagningstid: 3 tim 10 min
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär bort toppen och botten på apelsinerna med en vass kniv och därefter resten av skalet. Skär ut skinnfria klyftor genom att följa hinnorna. Spara den apelsinsaft som rinner ut.
  2. Plocka ut allt kött ur humrarna. Tänk på att försöka få klorna hela för att kunna dekorera med dem. Blanda samman dressingen och häll den över apelsinklyftorna, räkorna, musslorna, hummern och mangon. Ställ blandningen i kylen ca 3 timmar för att marinera. Blanda därefter ner avokadon.
  3. Lägg salladssorterna och sockerärterna på ett stort fat eller på portionstallrikar. Lägg upp apelsin- och skaldjurssalladen på salladen och garnera med gräslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carin

2013-12-30

Receptet fanns i en receptbroschyr från Coop inför Millenniumskiftet - och har varit en favorit sedan dess - helt underbar! (Den broschyren innehåller många fina recept och är en värdefull(klenod hemma hos mig! Något bedagad dock...)

Liknande recept

Heta räkor i ugnen

(87)

Krabba med chilisås och senapssås

(8)

Sesamstekta pilgrimsmusslor med ingefära och salladslök

(10)

Klassisk skagenröra på knäckebröd

(57)

Krabba i saffransbuljong

(5)

Asiatisk laxsoppa

(6)

Skagenröradipp med chips

(8)

Räkceviche – Virgin Mary Style

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies