Krabba med chilisås och senapssås

Krabba med chilisås och senapssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Krabba med två läckra såser. Ibland är det tillbehören som gör rätten!

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
  • 3 kokta krabbor
  • Chilisås:
  • 2 dl crème fraiche eller gräddfil
  • 2 msk chilisås
  • 6 droppar tabasco
  • 2 tsk sherry eller konjak
  • 2 msk hackade koriander- eller persiljeblad
  • 1 krm salt
  • Senapssås:
  • 1 msk socker
  • 1.5 tsk Colmans dijonsenap
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 1.5 tsk vinäger
  • 0.5 dl rapsolja
  • 0.5 dl hackad dill
  • 2 krm salt
  • Tillbehör:
  • 8 rostade brödskivor och smörgåskex
  • 1 citron, i klyftor
  • 1 dessertost, t ex brie eller cambozola
  • 2 dl sallad

Gör så här

  1. Klyv krabborna genom att lägga dem med ryggsidan nedåt på en skärbräda. Bryt bort stjärten. Stick in en kraftig kniv vid huvudändan och skär igenom efter mittlinjen. Ta bort de grå gälarna och den lilla magsäcken vid munnen. Resten, vitt och mörkare kött, rom och krabbsmör är ätbart. Knäck klorna försiktigt med en nötknäppare.

Chilisås

  1. Blanda alla ingredienser och garnera såsen med örtblad.

Senapssås

  1. Blanda socker, senap, salt, peppar och vinäger i en skål. Tillsätt oljan först droppvis, sedan under kraftig omrörning. (Om oljan tillsätts för hastigt finns risk att såsen skär sig.) Blanda ner dillen.
  2. Servera krabban med såserna och tillbehören.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Krabba med chilisås och senapssås
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 3 kokta krabbor
  • Chilisås:
  • 2 dl crème fraiche eller gräddfil
  • 2 msk chilisås
  • 6 droppar tabasco
  • 2 tsk sherry eller konjak
  • 2 msk hackade koriander- eller persiljeblad
  • 1 krm salt
  • Senapssås:
  • 1 msk socker
  • 1.5 tsk Colmans dijonsenap
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 1.5 tsk vinäger
  • 0.5 dl rapsolja
  • 0.5 dl hackad dill
  • 2 krm salt
  • Tillbehör:
  • 8 rostade brödskivor och smörgåskex
  • 1 citron, i klyftor
  • 1 dessertost, t ex brie eller cambozola
  • 2 dl sallad

Krabba med chilisås och senapssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Krabba med två läckra såser. Ibland är det tillbehören som gör rätten!

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Klyv krabborna genom att lägga dem med ryggsidan nedåt på en skärbräda. Bryt bort stjärten. Stick in en kraftig kniv vid huvudändan och skär igenom efter mittlinjen. Ta bort de grå gälarna och den lilla magsäcken vid munnen. Resten, vitt och mörkare kött, rom och krabbsmör är ätbart. Knäck klorna försiktigt med en nötknäppare.

Chilisås

  1. Blanda alla ingredienser och garnera såsen med örtblad.

Senapssås

  1. Blanda socker, senap, salt, peppar och vinäger i en skål. Tillsätt oljan först droppvis, sedan under kraftig omrörning. (Om oljan tillsätts för hastigt finns risk att såsen skär sig.) Blanda ner dillen.
  2. Servera krabban med såserna och tillbehören.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!