Halstrade pilgrimsmusslor med chili

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(64)

Het och härlig plockmat särskillda tillfällen.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
  • 8 kammussla (pilgrimsmussla)
  • 0.5 dl majsolja
  • Marinad:
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0.5 citron, skal och saft
  • 2 msk majsolja
  • Till servering:
  • 2 lime

Gör så här

Marinad

  1. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken. Blanda chili, vitlök, rivet citronskal (bara det gula) och -saft och olja i en skål, lägg i pilgrimsmusslorna och marinera dem 15 min.

Stekning

  1. Värm olja i en stekpanna, lägg i musslorna och stek dem på hög värme 1-2 min på varje sida. Ta upp musslorna, hetta ev upp marinaden i stekpannan och häll den över musslorna. Skär limefrukterna i små klyftor.

Servering

Servera som tilltugg eller tillsammans med en grönsallad som förrätt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Woldts

2014-10-02

Igår gjorde jag förrätten igen och denna gången blandade jag en 1/2 matsked soja i marinaden. Det blev jätte gott. Nästa gång skall vi äta de med två marinader och tävla :-)

Woldts

2014-09-11

Gott, jätte bra förrät

6 juni 2014

2014-06-06

Jag är inte någon stor fan av pilgrimsmusslor, men med dennanarrinad var det toppen, så det är 2:a gången på en vecka jag käkar detta, toppat med lite färska räkor och en gazpacho shots!

Halstrade pilgrimsmusslor med chili
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 8 kammussla (pilgrimsmussla)
  • 0.5 dl majsolja
  • Marinad:
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0.5 citron, skal och saft
  • 2 msk majsolja
  • Till servering:
  • 2 lime

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(64)

Het och härlig plockmat särskillda tillfällen.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Gör så här

Marinad

  1. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken. Blanda chili, vitlök, rivet citronskal (bara det gula) och -saft och olja i en skål, lägg i pilgrimsmusslorna och marinera dem 15 min.

Stekning

  1. Värm olja i en stekpanna, lägg i musslorna och stek dem på hög värme 1-2 min på varje sida. Ta upp musslorna, hetta ev upp marinaden i stekpannan och häll den över musslorna. Skär limefrukterna i små klyftor.

Servering

Servera som tilltugg eller tillsammans med en grönsallad som förrätt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Woldts

2014-10-02

Igår gjorde jag förrätten igen och denna gången blandade jag en 1/2 matsked soja i marinaden. Det blev jätte gott. Nästa gång skall vi äta de med två marinader och tävla :-)

Woldts

2014-09-11

Gott, jätte bra förrät

6 juni 2014

2014-06-06

Jag är inte någon stor fan av pilgrimsmusslor, men med dennanarrinad var det toppen, så det är 2:a gången på en vecka jag käkar detta, toppat med lite färska räkor och en gazpacho shots!