
Halstrade pilgrimsmusslor med chili
Betyg (1-5):
Het och härlig plockmat särskillda tillfällen.
Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
- 8 kammussla (pilgrimsmussla)
- 0.5 dl majsolja
- Marinad:
- 1 röd chilifrukt
- 2 vitlöksklyftor
- 0.5 citron, skal och saft
- 2 msk majsolja
- Till servering:
- 2 lime
Gör så här
Marinad
- Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken. Blanda chili, vitlök, rivet citronskal (bara det gula) och -saft och olja i en skål, lägg i pilgrimsmusslorna och marinera dem 15 min.
Stekning
- Värm olja i en stekpanna, lägg i musslorna och stek dem på hög värme 1-2 min på varje sida. Ta upp musslorna, hetta ev upp marinaden i stekpannan och häll den över musslorna. Skär limefrukterna i små klyftor.
Servering
Servera som tilltugg eller tillsammans med en grönsallad som förrätt.
Halstrade pilgrimsmusslor med chili
Betyg (1-5):
Het och härlig plockmat särskillda tillfällen.
Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Gör så här
Marinad
- Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken. Blanda chili, vitlök, rivet citronskal (bara det gula) och -saft och olja i en skål, lägg i pilgrimsmusslorna och marinera dem 15 min.
Stekning
- Värm olja i en stekpanna, lägg i musslorna och stek dem på hög värme 1-2 min på varje sida. Ta upp musslorna, hetta ev upp marinaden i stekpannan och häll den över musslorna. Skär limefrukterna i små klyftor.
Servering
Servera som tilltugg eller tillsammans med en grönsallad som förrätt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2014-10-02
Igår gjorde jag förrätten igen och denna gången blandade jag en 1/2 matsked soja i marinaden. Det blev jätte gott. Nästa gång skall vi äta de med två marinader och tävla :-)
2014-09-11
Gott, jätte bra förrät
2014-06-06
Jag är inte någon stor fan av pilgrimsmusslor, men med dennanarrinad var det toppen, så det är 2:a gången på en vecka jag käkar detta, toppat med lite färska räkor och en gazpacho shots!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Woldts
2014-10-02
Igår gjorde jag förrätten igen och denna gången blandade jag en 1/2 matsked soja i marinaden. Det blev jätte gott. Nästa gång skall vi äta de med två marinader och tävla :-)
Woldts
2014-09-11
Gott, jätte bra förrät
6 juni 2014
2014-06-06
Jag är inte någon stor fan av pilgrimsmusslor, men med dennanarrinad var det toppen, så det är 2:a gången på en vecka jag käkar detta, toppat med lite färska räkor och en gazpacho shots!