Sesamstekta pilgrimsmusslor med ingefära och salladslök
  • Tid 20 min

Sesamstekta pilgrimsmusslor med ingefära och salladslök

4.7 (10 betyg)

Det här receptet har en härlig asiatisk touch.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

4 bufféportioner
  • 12 stora färska kammussla (pilgrimsmussla)
  • 1 dl japansk soja
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk finstrimlad färsk ingefära
  • 1 dl skalade sesamfrön
  • 1 knippe salladslök (ca 5 st)
  • 1 liten finhackad vitlöksklyfta
  • 0.5 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 msk smör
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda soja, olja och ingefära till en dressing. Rosta sesamfröna gyllene i en het stekpanna.

  2. 2

    Strimla salladslöken. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs hastigt lök och vitlök.

  3. 3

    Rulla pilgrimsmusslorna i sesamfröna och stek gyllene 30 sekunder per sida i smör. Strö över lite salt.

  4. 4

    Servera pilgrimsmusslorna med löken och skeda över dressingen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Låt frysta musslor rinna av på hushållspapper. Stek några åt gången i het panna.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar