Sesamstekta pilgrimsmusslor med ingefära och salladslök

Sesamstekta pilgrimsmusslor med ingefära och salladslök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Det här receptet har en härlig asiatisk touch.

Tillagningstid: 20 min
4 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 stora färska kammussla (pilgrimsmussla)
  • 1 dl japansk soja
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk finstrimlad färsk ingefära
  • 1 dl skalade sesamfrön
  • 1 knippe salladslök (ca 5 st)
  • 1 liten finhackad vitlöksklyfta
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Blanda soja, olja och ingefära till en dressing. Rosta sesamfröna gyllene i en het stekpanna.
  2. Strimla salladslöken. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs hastigt lök och vitlök.
  3. Rulla pilgrimsmusslorna i sesamfröna och stek gyllene 30 sekunder per sida i smör. Strö över lite salt.
  4. Servera pilgrimsmusslorna med löken och skeda över dressingen.

Tips

Låt frysta musslor rinna av på hushållspapper. Stek några åt gången i het panna.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sesamstekta pilgrimsmusslor med ingefära och salladslök
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 12 stora färska kammussla (pilgrimsmussla)
  • 1 dl japansk soja
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk finstrimlad färsk ingefära
  • 1 dl skalade sesamfrön
  • 1 knippe salladslök (ca 5 st)
  • 1 liten finhackad vitlöksklyfta
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 2 krm salt

Sesamstekta pilgrimsmusslor med ingefära och salladslök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Det här receptet har en härlig asiatisk touch.

Tillagningstid: 20 min
4 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda soja, olja och ingefära till en dressing. Rosta sesamfröna gyllene i en het stekpanna.
  2. Strimla salladslöken. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs hastigt lök och vitlök.
  3. Rulla pilgrimsmusslorna i sesamfröna och stek gyllene 30 sekunder per sida i smör. Strö över lite salt.
  4. Servera pilgrimsmusslorna med löken och skeda över dressingen.

Tips

Låt frysta musslor rinna av på hushållspapper. Stek några åt gången i het panna.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!