Skaldjursrisotto med skummig sås

Betyg (1-5):
2.12 (16 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 500 g räkor med skal
  • 2 msk olivolja
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl torrt vin
  • 8 dl vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 3 finhackade schalottenlökar
  • 1 fintärnad liten fänkål
  • 1 msk olivolja
  • 2.5 dl arborioris eller annat risottoris
  • 250 g frysta skalade blåmusslor
  • 0.5 dl hackad dill
  • Skummig sås:
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl buljong från risottokoket
  • 0.5 tsk chiliflakes

Gör så här

  1. Skala räkorna, lägg räkorna i kylen och spara skalen. Hetta upp en kastrull med olja. Lägg ner räkskalen och stek med vitlök och tomatpuré i 3 min. Häll på vin och vatten och låt sjuda 5 min. Sila över spadet i en ny kastrull och tillsätt buljongtärningarna.
  2. Stek lök och fänkål mjuka i olja i en kastrull. Rör ner riset och stek 1 min till. Slå på 3 dl av den varma buljongen och låt den sakta koka in under omrörning på svag värme. Tillsätt resten av buljongen successivt, rör om då och då. Risotton är färdig efter ca 20 min. Smaka av med salt.
  3. Häll grädde och buljong till såsen i en liten kastrull. Tillsätt chiliflakes och koka ner till 3 dl. Blanda risotton med räkor, musslor och dill. Hetta snabbt upp gräddbuljongen och mixa den skummig med en mixerstav. Skeda såsen över risotton och servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Stekt ris med räkor

(32)

Saffransrisotto till jul

(6)

Curryräkor med ris

(35)

Klassisk paella

(11)

Indisk rispanna

(10)

Risotto med skaldjur och fänkål

(5)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 500 g räkor med skal
  • 2 msk olivolja
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl torrt vin
  • 8 dl vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 3 finhackade schalottenlökar
  • 1 fintärnad liten fänkål
  • 1 msk olivolja
  • 2.5 dl arborioris eller annat risottoris
  • 250 g frysta skalade blåmusslor
  • 0.5 dl hackad dill
  • Skummig sås:
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl buljong från risottokoket
  • 0.5 tsk chiliflakes

Skaldjursrisotto med skummig sås

Betyg (1-5):
2.12 (16 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala räkorna, lägg räkorna i kylen och spara skalen. Hetta upp en kastrull med olja. Lägg ner räkskalen och stek med vitlök och tomatpuré i 3 min. Häll på vin och vatten och låt sjuda 5 min. Sila över spadet i en ny kastrull och tillsätt buljongtärningarna.
  2. Stek lök och fänkål mjuka i olja i en kastrull. Rör ner riset och stek 1 min till. Slå på 3 dl av den varma buljongen och låt den sakta koka in under omrörning på svag värme. Tillsätt resten av buljongen successivt, rör om då och då. Risotton är färdig efter ca 20 min. Smaka av med salt.
  3. Häll grädde och buljong till såsen i en liten kastrull. Tillsätt chiliflakes och koka ner till 3 dl. Blanda risotton med räkor, musslor och dill. Hetta snabbt upp gräddbuljongen och mixa den skummig med en mixerstav. Skeda såsen över risotton och servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Stekt ris med räkor

(32)

Saffransrisotto till jul

(6)

Curryräkor med ris

(35)

Klassisk paella

(11)

Indisk rispanna

(10)

Risotto med skaldjur och fänkål

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies