Skaldjursmarmite

Betyg (1-5):
4.2 (5 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 800 g torskfilé
  • 1 kg blåmusslor med skal
  • 3 dl vatten
  • 500 g tinade räkor
  • 2 hackade schalottenlökar
  • 1 msk olivolja
  • 4 skållade, skalade och hackade tomater
  • 4 dl vitt vin eller matlagningsvin
  • 1 dl fiskbuljong av tärning eller fond
  • 0.5 g saffran
  • 1 tsk timjan
  • 1 lagerblad
  • 0.5 krm kajennpeppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 0.5 dl hackad persilja

Gör så här

  1. Borsta och skölj musslorna. Koka upp vatten i en stor gryta. Lägg i musslorna och koka på stark värme några minuter så att skalen öppnar sig. Tag upp musslorna och spara spadet.
  2. Skala räkorna. Fräs löken i lite olja. Tillsätt tomathack, vin, buljong, lite musselspad, kryddor och crème fraiche. Låt koka ca 10 minuter.
  3. Dela fisken i mindre bitar, lägg dem i grytan och låt sjuda ca 10 minuter. Lägg i räkor och musslor, några med skal. Hetta upp utan att koka. Smaka av med salt och peppar och strö över persilja.

Servering

Servera med skivad, grillad baguette penslad med olivolja och pressad vitlök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Camillas bouillabaisse

(14)

Skaldjurspaella

(8)

Peixe ao lumbo - lumbofisk

(3)

Torsk på grönsaksbädd med rosa sås

(2)

Asiatisk laxsoppa

(6)

Sommarmarinerad lax med räksalsa

(11)

Fisk i skaldjurssås

(8)

Torskrygg med musselsås och rotselleripuré

(29)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 800 g torskfilé
  • 1 kg blåmusslor med skal
  • 3 dl vatten
  • 500 g tinade räkor
  • 2 hackade schalottenlökar
  • 1 msk olivolja
  • 4 skållade, skalade och hackade tomater
  • 4 dl vitt vin eller matlagningsvin
  • 1 dl fiskbuljong av tärning eller fond
  • 0.5 g saffran
  • 1 tsk timjan
  • 1 lagerblad
  • 0.5 krm kajennpeppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 0.5 dl hackad persilja

Skaldjursmarmite

Betyg (1-5):
4.2 (5 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Borsta och skölj musslorna. Koka upp vatten i en stor gryta. Lägg i musslorna och koka på stark värme några minuter så att skalen öppnar sig. Tag upp musslorna och spara spadet.
  2. Skala räkorna. Fräs löken i lite olja. Tillsätt tomathack, vin, buljong, lite musselspad, kryddor och crème fraiche. Låt koka ca 10 minuter.
  3. Dela fisken i mindre bitar, lägg dem i grytan och låt sjuda ca 10 minuter. Lägg i räkor och musslor, några med skal. Hetta upp utan att koka. Smaka av med salt och peppar och strö över persilja.

Servering

Servera med skivad, grillad baguette penslad med olivolja och pressad vitlök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Camillas bouillabaisse

(14)

Skaldjurspaella

(8)

Peixe ao lumbo - lumbofisk

(3)

Torsk på grönsaksbädd med rosa sås

(2)

Asiatisk laxsoppa

(6)

Sommarmarinerad lax med räksalsa

(11)

Fisk i skaldjurssås

(8)

Torskrygg med musselsås och rotselleripuré

(29)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies