För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Skaldjursgratäng

Betyg (1-5):
2.97 (30 betyg)

En god gratäng med räkor och musslor.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:250º-225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2.5 dl ris
  • 5 dl fiskbuljong, av tärning
  • 385 g räkor i lake
  • 385 g musslor i lake
  • 30 g klippt dill
  • Gratängsås:
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 ägg, endast gulan
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.5 tsk salt
  • Gratinering:
  • 1.5 dl ost

Gör så här

  1. Koka riset i fiskbuljongen. Lägg det sedan i en smord ugnsäker form. Slå spadet av räkor och musslor, spara till såsen. Fördela skaldjur och dill över riset.

Gratängsåsen

  1. Smält fettet, rör ner mjölet och späd med laken från räkor och musslor och några dl av grädden. Koka upp under omrörning och koka såsen 3-5 minuter. Blanda äggulan med resten av grädden och häll den i såsen under vispning. Den får sedan inte koka. Smaka av med salt, peppar och pressad citron.
  2. Häll såsen över ris och skaldjur i formen. Hit kan rätten förberedas. Strö över osten. Om rätten är nylagad och varm, värm ugnen till 250º.

Gratinering

  1. Gratinera i övre delen av ugnen tills rätten fått vacker färg, 10-15 minuter. Om rätten är förberedd kall, värm ugnen till 225º. Värm och gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter.

Servering

Servera med en blandad sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Pankostekta kräftstjärtar

(15)

Gaffelmosad potatis med räkor och sandefjordssås

(14)

Skaldjurscheesecake

(34)

Fisk- och räkspett med sötpotatis

(8)

Havets läckra spett

(4)

Grillade räkor med vitlöksolja

(51)

Råraka med räkor

(8)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2.5 dl ris
  • 5 dl fiskbuljong, av tärning
  • 385 g räkor i lake
  • 385 g musslor i lake
  • 30 g klippt dill
  • Gratängsås:
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 ägg, endast gulan
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.5 tsk salt
  • Gratinering:
  • 1.5 dl ost

Skaldjursgratäng

Betyg (1-5):
2.97 (30 betyg)

En god gratäng med räkor och musslor.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:250º-225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset i fiskbuljongen. Lägg det sedan i en smord ugnsäker form. Slå spadet av räkor och musslor, spara till såsen. Fördela skaldjur och dill över riset.

Gratängsåsen

  1. Smält fettet, rör ner mjölet och späd med laken från räkor och musslor och några dl av grädden. Koka upp under omrörning och koka såsen 3-5 minuter. Blanda äggulan med resten av grädden och häll den i såsen under vispning. Den får sedan inte koka. Smaka av med salt, peppar och pressad citron.
  2. Häll såsen över ris och skaldjur i formen. Hit kan rätten förberedas. Strö över osten. Om rätten är nylagad och varm, värm ugnen till 250º.

Gratinering

  1. Gratinera i övre delen av ugnen tills rätten fått vacker färg, 10-15 minuter. Om rätten är förberedd kall, värm ugnen till 225º. Värm och gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter.

Servering

Servera med en blandad sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Pankostekta kräftstjärtar

(15)

Gaffelmosad potatis med räkor och sandefjordssås

(14)

Skaldjurscheesecake

(34)

Fisk- och räkspett med sötpotatis

(8)

Havets läckra spett

(4)

Grillade räkor med vitlöksolja

(51)

Råraka med räkor

(8)