Shrikand

Shrikand

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Kryddig yoghurtdessert med smak av orienten.

Tillagningstid: 100 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 dl matyoghurt
  • 1 dl hackad sötmandel
  • 3 tsk kardemummafrö
  • 1.5 dl siktat florsocker

Gör så här

  1. Låt mild yoghurt rinna av i kaffelfilter cirka 1,5 timme.
  2. Stöt kardemumman ganska grovt i mortel. Blanda yoghurten med florsocker, nästan all kardemumma och det mesta av mandeln. Fördela krämen i 8 glas. Strö över lite mandel och kardemumma.
  3. Serveras kylskåpskallt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Shrikand
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 4 dl matyoghurt
  • 1 dl hackad sötmandel
  • 3 tsk kardemummafrö
  • 1.5 dl siktat florsocker

Shrikand

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Kryddig yoghurtdessert med smak av orienten.

Tillagningstid: 100 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Låt mild yoghurt rinna av i kaffelfilter cirka 1,5 timme.
  2. Stöt kardemumman ganska grovt i mortel. Blanda yoghurten med florsocker, nästan all kardemumma och det mesta av mandeln. Fördela krämen i 8 glas. Strö över lite mandel och kardemumma.
  3. Serveras kylskåpskallt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!