Semmelwrap

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(177)

Semmelwrap är en rolig variant av den klassiska semlan. Kardemummadeg, mandelmassa och vispad grädde blir ju inte annat än gott!

Tillagningstid: 1 tim + 1 tim att jäsa
Ugnstemperatur:250º
18 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk mortlad kardemumma
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 ägg
  • 7 dl vetemjöl
  • Till servering:
  • 200 g mandelmassa
  • 7 dl vispgrädde
  • 1 msk florsocker

Gör så här

  1. Värm mjölken till 37°. Smula ner jästen i en bunke och häll ner lite av mjölken. Rör tills jästen lösts upp och häll sedan på resterande mjölk.
  2. Häll i socker och kardemumma. Klicka ner smöret och tillsätt ägget. Häll i mjölet lite i taget under omrörning. Arbeta till en jämn blank deg, ca 5 min.
  3. Låt jäsa under bakduk 1 timme.
  4. Sätt ugnen på 250°. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Skär i 18 bitar och forma till runda bullar med lätt mjölade händer. Kavla ut degen så tunt det går till cirklar med diametern ca 20 cm.
  5. Grädda mitt i ugnen på en bakplåtspappersklädd plåt i 3 minuter. Lägg direkt under en fuktad bakduk tills de är kalla. Nu kan degen vikas utan att spricka.
  6. Vispa ihop riven mandelmassa med 0,5 dl grädde. Vispa resten av grädden fluffig.
  7. Bred ut mandelmassan i mitten av semmelwrapen och spritsa eller klicka på grädde. Vik ihop och pudra med florsocker.

Tips

Semmelwrap bör ätas direkt. Gör traditionella semmelbullar av den deg ni inte äter. Grädda och frys in.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Varm mango med honung och ingefära

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kolapaj med salta jordnötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Struvor

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Karlsbadersemlor

Betyg
Betyg
(52)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 3 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk mortlad kardemumma
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 ägg
  • 7 dl vetemjöl
  • Till servering:
  • 200 g mandelmassa
  • 7 dl vispgrädde
  • 1 msk florsocker

Semmelwrap

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(177)

Semmelwrap är en rolig variant av den klassiska semlan. Kardemummadeg, mandelmassa och vispad grädde blir ju inte annat än gott!

Tillagningstid: 1 tim + 1 tim att jäsa
Ugnstemperatur:250º
18 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm mjölken till 37°. Smula ner jästen i en bunke och häll ner lite av mjölken. Rör tills jästen lösts upp och häll sedan på resterande mjölk.
  2. Häll i socker och kardemumma. Klicka ner smöret och tillsätt ägget. Häll i mjölet lite i taget under omrörning. Arbeta till en jämn blank deg, ca 5 min.
  3. Låt jäsa under bakduk 1 timme.
  4. Sätt ugnen på 250°. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Skär i 18 bitar och forma till runda bullar med lätt mjölade händer. Kavla ut degen så tunt det går till cirklar med diametern ca 20 cm.
  5. Grädda mitt i ugnen på en bakplåtspappersklädd plåt i 3 minuter. Lägg direkt under en fuktad bakduk tills de är kalla. Nu kan degen vikas utan att spricka.
  6. Vispa ihop riven mandelmassa med 0,5 dl grädde. Vispa resten av grädden fluffig.
  7. Bred ut mandelmassan i mitten av semmelwrapen och spritsa eller klicka på grädde. Vik ihop och pudra med florsocker.

Tips

Semmelwrap bör ätas direkt. Gör traditionella semmelbullar av den deg ni inte äter. Grädda och frys in.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Varm mango med honung och ingefära

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kolapaj med salta jordnötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Struvor

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Karlsbadersemlor

Betyg
Betyg
(52)