Semmelkladdkaka

Semmelkladdkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(72)

Semmeltårta i form av en hybrid mellan semlor och kladdkaka. Den är gudomligt god och smakar precis som en vanlig semla - men kladdigare!

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
12 bitar
  • 150 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 2 krm salt
  • 100 g mandelmassa, grovriven
  • Till servering
  • 0.5 msk florsocker
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret. Rör ihop socker och ägg. Rör ner mjöl, kardemumma, salt och det smälta smöret.
  2. Vänd ner mandelmassan. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 20 min, den ska fortfarande vara kladdig i mitten. Låt kakan svalna helt. Pudra över florsocker och servera med vispad grädde.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gerda

2021-01-20

Fantastiskt god! Men om man vill ha den riktigt kladdig ska man ha den max 15 min i ugnen, enligt mig. Har gjort denna två gånger. När jag hade den 20 min i ugnen blev den för torr och tråkig. 13-15 min var perfekt för optimalt kladd!

Malin

2020-02-23

Väldigt god. Se bara till att inte ha den i ugnen för länge.

Camilla

2019-12-28

Älskar denna kaka - alla som smakar den gör det också! Bjöd på den på jobbet och den nämns fortfarande...

Semmelkladdkaka
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 150 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 2 krm salt
  • 100 g mandelmassa, grovriven
  • Till servering
  • 0.5 msk florsocker
  • 2 dl vispgrädde

Semmelkladdkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(72)

Semmeltårta i form av en hybrid mellan semlor och kladdkaka. Den är gudomligt god och smakar precis som en vanlig semla - men kladdigare!

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
12 bitar

Gör så här

  1. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret. Rör ihop socker och ägg. Rör ner mjöl, kardemumma, salt och det smälta smöret.
  2. Vänd ner mandelmassan. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 20 min, den ska fortfarande vara kladdig i mitten. Låt kakan svalna helt. Pudra över florsocker och servera med vispad grädde.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gerda

2021-01-20

Fantastiskt god! Men om man vill ha den riktigt kladdig ska man ha den max 15 min i ugnen, enligt mig. Har gjort denna två gånger. När jag hade den 20 min i ugnen blev den för torr och tråkig. 13-15 min var perfekt för optimalt kladd!

Malin

2020-02-23

Väldigt god. Se bara till att inte ha den i ugnen för länge.

Camilla

2019-12-28

Älskar denna kaka - alla som smakar den gör det också! Bjöd på den på jobbet och den nämns fortfarande...