Mazarinkaka med blåbär
  • Tid 20 min + 1 timme i ugnen
  • Ugn 180º

Mazarinkaka med blåbär

4 (4 betyg)

Blåbärskaka med smak av mandelmassa och kardemumma.

  • Tillagningstid 20 min + 1 timme i ugnen
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 180º

Ingredienser

16 bitar
Pajbotten:
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 ägg
  • 4.5 dl vetemjöl
Fyllning:
  • 250 g rumsvarmt smör
  • 500 g grovriven mandelmassa
  • 2 ägg
  • 2 ägg, endast gulan
  • 3 msk vetemjöl
  • 500 g frysta, tinade och avrunna blåbär
  • 0.5 msk mortlad kardemumma
Topping:
  • 1 msk florsocker
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa smör och florsocker vitt och pösigt. Tillsätt ägg och vetemjöl och blanda till en blank deg. Om degen känns för kladdig, låt den vila inslagen i plast i kylskåpet cirka 30 minuter. Tryck ut degen i en pajform, 28 cm i diameter.

Fyllning

  1. 1

    Vispa smör och mandelmassa med elvisp. Tillsätt ägg, äggulor och mjöl. Vispa till en slät massa och fyll pajformen.

  2. 2

    Täck fyllningen med blåbär blandat med kardemumma. Grädda mitt i ugnen på 180° i 1 timme.

Topping

  1. 1

    Låt kakan svalna och pudra sedan med florsocker.

Sätt ett betyg

7 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Britta/webbredaktionen

    @marie 200 g smör ska det vara. Vi har tyvärr ett tillfälligt fel på recepten som gör att ingredienser och tillagningsanvisningar inte alltid visas.

  • marie

    det står inte hur mycket smör det ska vara i pajbottnen?

  • Benjamin

    Väldigt, väldigt god! Allt smakade perfekt, däremot är det ett hett tips att verkligen se till att blåbären runnit av och jag drar nog ned mängden smör i fyllningen något till nästa gång, den blev lite väl fet. Men jag rekommenderar den starkt, framför allt till alla blåbärsälskare! Kardemumman är grädden på moset!

  • Mona

    Detta är nog en av de godaste kakor jag ätit på länge. Väldigt gott med kardemumma o blåbär!

Visa fler