Sejgratäng med rotfruktskross

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.11 (57 betyg)

En snabblagad mild gratäng med syrliga citronklyftor och dill.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g tinad sejfilé (ett paket = 400 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • 1 kruka finhackad dill
  • 2 krm svart- eller vitpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 citron i klyftor
  • Rotfruktskross:
  • 500 g skalad potatis i bitar
  • 2 skalade morötter i bitar
  • 2 skalade palsternackor i bitar
  • 200 g skalad rotselleri i bitar
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Börja med rotfrukterna. Koka dem cirka 10 minuter, tills de är mjuka och häll av vattnet. Krossa dem grovt med en potatisstöt eller gaffel. Salta och peppra. Tillsätt ett ägg och blanda runt. Smöra en ugnsfast form och klicka ut rotfruktskrosset längs sidorna.
  2. Lägg fisken i mitten och salta. Blanda crème fraiche, vatten, dill, salt samt peppar och bred ut det över fisken. Stick ner citronklyftorna i gratängen och grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter, eller tills fisken är genomkokt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inger

2013-02-01

Mycket gott!

Liknande recept

Spara recept

Färskostgratinerad lax

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Lax med krämiga rotsaker

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Gryta på fisk och rotisar

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Ugnsbakad lax med grönsaksstrimlor

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Torskburgare med ljummen rödbetssallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Ljummen sallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(9)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 400 g tinad sejfilé (ett paket = 400 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • 1 kruka finhackad dill
  • 2 krm svart- eller vitpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 citron i klyftor
  • Rotfruktskross:
  • 500 g skalad potatis i bitar
  • 2 skalade morötter i bitar
  • 2 skalade palsternackor i bitar
  • 200 g skalad rotselleri i bitar
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 ägg

Sejgratäng med rotfruktskross

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.11 (57 betyg)

En snabblagad mild gratäng med syrliga citronklyftor och dill.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med rotfrukterna. Koka dem cirka 10 minuter, tills de är mjuka och häll av vattnet. Krossa dem grovt med en potatisstöt eller gaffel. Salta och peppra. Tillsätt ett ägg och blanda runt. Smöra en ugnsfast form och klicka ut rotfruktskrosset längs sidorna.
  2. Lägg fisken i mitten och salta. Blanda crème fraiche, vatten, dill, salt samt peppar och bred ut det över fisken. Stick ner citronklyftorna i gratängen och grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter, eller tills fisken är genomkokt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inger

2013-02-01

Mycket gott!

Liknande recept

Spara recept

Färskostgratinerad lax

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Lax med krämiga rotsaker

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Gryta på fisk och rotisar

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Ugnsbakad lax med grönsaksstrimlor

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Torskburgare med ljummen rödbetssallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Ljummen sallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(9)