För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Sej i ugnen med krispig topping

Betyg (1-5):
3.33 (18 betyg)

Snabbfixad ugnsfisk med pressad potatis.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg potatis
  • 500 g sejfilé
  • 20 g smör, kallt
  • 3 dl vitt bröd, gärna gårdagens
  • 1 msk senap
  • 1 tsk paprikapulver
  • 150 g haricots verts
  • 3 msk olivolja
  • 1.5 msk vinäger
  • 1 tsk senap
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  2. Lägg fisken i en ugnsform och salta. Lägg smör, bröd, senap och paprikapulver i en matberedare och kör till en smulig massa.
  3. Täck fisken med blandningen. Grädda mitt i ugnen 20-25 min. Använd gärna stektermometer, fisken är perfekt vid 52°.
  4. Koka haricots verts i saltat vatten. Vispa ihop olja, vinäger och senap till en vinägrett. Smaka av med salt och peppar.
  5. Pressa potatisen vid servering och servera med fisk och bönor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



I.J.

2015-10-10

Mycket gott och snabblagat

Alexandra

2014-11-15

3 meter olivolja? :P

Liknande recept

Fisk i foliepaket på grillen

(132)

Gravad röding

(22)

Sej med grillad paprika och parmesan

(112)

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

(5)

Knaprig lax med grönsaksgryta

(7)

Halstrad fjällröding med löjromspotatis

(13)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(3)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 kg potatis
  • 500 g sejfilé
  • 20 g smör, kallt
  • 3 dl vitt bröd, gärna gårdagens
  • 1 msk senap
  • 1 tsk paprikapulver
  • 150 g haricots verts
  • 3 msk olivolja
  • 1.5 msk vinäger
  • 1 tsk senap
  • 0.5 tsk salt

Sej i ugnen med krispig topping

Betyg (1-5):
3.33 (18 betyg)

Snabbfixad ugnsfisk med pressad potatis.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  2. Lägg fisken i en ugnsform och salta. Lägg smör, bröd, senap och paprikapulver i en matberedare och kör till en smulig massa.
  3. Täck fisken med blandningen. Grädda mitt i ugnen 20-25 min. Använd gärna stektermometer, fisken är perfekt vid 52°.
  4. Koka haricots verts i saltat vatten. Vispa ihop olja, vinäger och senap till en vinägrett. Smaka av med salt och peppar.
  5. Pressa potatisen vid servering och servera med fisk och bönor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



I.J.

2015-10-10

Mycket gott och snabblagat

Alexandra

2014-11-15

3 meter olivolja? :P

Liknande recept

Fisk i foliepaket på grillen

(132)

Gravad röding

(22)

Sej med grillad paprika och parmesan

(112)

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

(5)

Knaprig lax med grönsaksgryta

(7)

Halstrad fjällröding med löjromspotatis

(13)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(3)