För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Sej i ugnen med krispig topping

Betyg (1-5):
3.33 (18 betyg)

Snabbfixad ugnsfisk med pressad potatis.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg potatis
  • 500 g sejfilé
  • 20 g smör, kallt
  • 3 dl vitt bröd, gärna gårdagens
  • 1 msk senap
  • 1 tsk paprikapulver
  • 150 g haricots verts
  • 3 msk olivolja
  • 1.5 msk vinäger
  • 1 tsk senap
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  2. Lägg fisken i en ugnsform och salta. Lägg smör, bröd, senap och paprikapulver i en matberedare och kör till en smulig massa.
  3. Täck fisken med blandningen. Grädda mitt i ugnen 20-25 min. Använd gärna stektermometer, fisken är perfekt vid 52°.
  4. Koka haricots verts i saltat vatten. Vispa ihop olja, vinäger och senap till en vinägrett. Smaka av med salt och peppar.
  5. Pressa potatisen vid servering och servera med fisk och bönor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



I.J.

2015-10-10

Mycket gott och snabblagat

Alexandra

2014-11-15

3 meter olivolja? :P

Liknande recept

Skaldjursmarmite

(5)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

(5)

Sej med grillad paprika och parmesan

(114)

Fisk i foliepaket på grillen

(132)

Ättiksinkokt lax med rosépeppar

(120)

Laxfilé med romsås

(8)

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

(7)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 kg potatis
  • 500 g sejfilé
  • 20 g smör, kallt
  • 3 dl vitt bröd, gärna gårdagens
  • 1 msk senap
  • 1 tsk paprikapulver
  • 150 g haricots verts
  • 3 msk olivolja
  • 1.5 msk vinäger
  • 1 tsk senap
  • 0.5 tsk salt

Sej i ugnen med krispig topping

Betyg (1-5):
3.33 (18 betyg)

Snabbfixad ugnsfisk med pressad potatis.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  2. Lägg fisken i en ugnsform och salta. Lägg smör, bröd, senap och paprikapulver i en matberedare och kör till en smulig massa.
  3. Täck fisken med blandningen. Grädda mitt i ugnen 20-25 min. Använd gärna stektermometer, fisken är perfekt vid 52°.
  4. Koka haricots verts i saltat vatten. Vispa ihop olja, vinäger och senap till en vinägrett. Smaka av med salt och peppar.
  5. Pressa potatisen vid servering och servera med fisk och bönor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



I.J.

2015-10-10

Mycket gott och snabblagat

Alexandra

2014-11-15

3 meter olivolja? :P

Liknande recept

Skaldjursmarmite

(5)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

(5)

Sej med grillad paprika och parmesan

(114)

Fisk i foliepaket på grillen

(132)

Ättiksinkokt lax med rosépeppar

(120)

Laxfilé med romsås

(8)

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

(7)