Scones med jordgubbs- och ingefärssylt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (1 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Jordgubbs- och ingefärssylt 3 dl:
  • 0.5 liter skivade jordgubbar
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk färsk ingefära
  • Scones:
  • 4 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 2 dl yoghurt (10 %)
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg jordgubbarna i en kastrull med socker och ingefära. Koka utan lock tills sylten tjocknat, cirka 15 minuter.
  2. Häll upp i väl rengjord, varm burk och sätt på locket. Håller cirka tre veckor i kylskåp.

Scones

  1. Blanda alla ingredienser till scones i en bunke. Knåda till en deg och klicka ut på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Ställ in i ugnen i 15 minuter. Servera scones nygräddade med jordgubbs- och ingefärssylt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Våfflor - recept på våffelsmet

Betyg
Betyg
(143)
Spara recept

Scones med yoghurt

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Engelska muffins

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Valnötsbröd

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Surdegsbröd med potatis och lök

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Croissanter

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Snabba lingonlimpan

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Morotsscones med färskost och marmelad

Betyg
Betyg
(13)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • Jordgubbs- och ingefärssylt 3 dl:
  • 0.5 liter skivade jordgubbar
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk färsk ingefära
  • Scones:
  • 4 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 2 dl yoghurt (10 %)
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt

Scones med jordgubbs- och ingefärssylt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (1 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg jordgubbarna i en kastrull med socker och ingefära. Koka utan lock tills sylten tjocknat, cirka 15 minuter.
  2. Häll upp i väl rengjord, varm burk och sätt på locket. Håller cirka tre veckor i kylskåp.

Scones

  1. Blanda alla ingredienser till scones i en bunke. Knåda till en deg och klicka ut på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Ställ in i ugnen i 15 minuter. Servera scones nygräddade med jordgubbs- och ingefärssylt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Våfflor - recept på våffelsmet

Betyg
Betyg
(143)
Spara recept

Scones med yoghurt

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Engelska muffins

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Valnötsbröd

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Surdegsbröd med potatis och lök

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Croissanter

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Snabba lingonlimpan

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Morotsscones med färskost och marmelad

Betyg
Betyg
(13)