För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Savojdolmar med kyckling och ingefära

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

Piffa till en underbar svensk klassiker med ingefära, soja och kyckling. Välsmakande kombinationer som ger din middagsrätt det där lilla extra.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.75 dl ris
  • 1.5 dl vatten
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 kg savoykål, eller vitkål
  • 400 g kycklingfärs, eller fläskfärs
  • 1.5 finhackad vitlöksklyftor
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk soja
  • 0.5 krm nymalen svartpeppar
  • 1 liter vatten, till ångkokning
  • Till servering:
  • 3 msk soja
  • 300 g äggnudlar

Gör så här

  1. Koka ris med gurkmeja. Skär loss bladen från stocken på savojkålen, förväll dem hastigt i kokande vatten ca 2 minuter. Lägg dem på en handduk att rinna av.
  2. Blanda kokt ris med färs, vitlök, ingefära, soja, salt och peppar i en bunke. Häll i lite vatten så färsen blir lite lösare.
  3. Lägg ut bladen, lägg en klick av fyllningen på varje blad och vik ihop till dolmar. Lägg dem i en ångkokare med skarvsidan neråt. Sätt på locket och sätt ångkokaren över en kastrull med kokande vatten. Låt koka i 20-30 minuter, pressa försiktigt på knytena. När de känns fasta och kålen mjuk är de klara.

Servering

Servera med kokta nudlar och lite extra soja.

Tips

Man kan även ångkoka dolmarna i ugnen. Lägg dem i en ugnssäker form, ställ den i en långpanna med hett vatten och täck sedan formen med folie. Baka i 175 grader, mitt i ugnen, ca 30 minuter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saffranskokt kamutvete med chutneyglaserade kycklingben

(7)

Kycklingburgare med chiliaioli

(9)

Kycklingbollar med dill och citron

(67)

Frikadeller i currysås

(9)

Dillkokta kycklinglår

(3)

Kycklingrulader med färska örter

(6)

Kokoskyckling från Kenya

(37)

Delhi style chicken (kycklinggryta)

(18)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 0.75 dl ris
  • 1.5 dl vatten
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 kg savoykål, eller vitkål
  • 400 g kycklingfärs, eller fläskfärs
  • 1.5 finhackad vitlöksklyftor
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk soja
  • 0.5 krm nymalen svartpeppar
  • 1 liter vatten, till ångkokning
  • Till servering:
  • 3 msk soja
  • 300 g äggnudlar

Savojdolmar med kyckling och ingefära

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

Piffa till en underbar svensk klassiker med ingefära, soja och kyckling. Välsmakande kombinationer som ger din middagsrätt det där lilla extra.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka ris med gurkmeja. Skär loss bladen från stocken på savojkålen, förväll dem hastigt i kokande vatten ca 2 minuter. Lägg dem på en handduk att rinna av.
  2. Blanda kokt ris med färs, vitlök, ingefära, soja, salt och peppar i en bunke. Häll i lite vatten så färsen blir lite lösare.
  3. Lägg ut bladen, lägg en klick av fyllningen på varje blad och vik ihop till dolmar. Lägg dem i en ångkokare med skarvsidan neråt. Sätt på locket och sätt ångkokaren över en kastrull med kokande vatten. Låt koka i 20-30 minuter, pressa försiktigt på knytena. När de känns fasta och kålen mjuk är de klara.

Servering

Servera med kokta nudlar och lite extra soja.

Tips

Man kan även ångkoka dolmarna i ugnen. Lägg dem i en ugnssäker form, ställ den i en långpanna med hett vatten och täck sedan formen med folie. Baka i 175 grader, mitt i ugnen, ca 30 minuter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saffranskokt kamutvete med chutneyglaserade kycklingben

(7)

Kycklingburgare med chiliaioli

(9)

Kycklingbollar med dill och citron

(67)

Frikadeller i currysås

(9)

Dillkokta kycklinglår

(3)

Kycklingrulader med färska örter

(6)

Kokoskyckling från Kenya

(37)

Delhi style chicken (kycklinggryta)

(18)