Sashimi nudelsallad
  • Tid 25 min

Sashimi nudelsallad

3.75 (4 betyg)

En helt ljuvlig nudelsallad! Om du vill kan du byta ut laxen mot räkor eller marinerad tofu.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 100 g glasnudlar
  • 400 g laxfilé
  • 125 g machésallad
  • 0.5 gurka, tärnad
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 180 g färska böngroddar
  • 1 röd chili, finhackad
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • 2 msk sesamfrön, rostade, till servering
Dressing
  • 0.5 dl japansk soja
  • 1.5 msk finriven färsk ingefära
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk sesamolja
  • 0.5 msk strösocker
  • 0.5 tsk ättiksprit (12 %)
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten och klipp dem ev lite kortare.

  2. 2

    Skär laxen i 1 cm-tärningar. Blanda ingredienserna till dressingen. Vänd ihop salladsbladen med resten av grönsakerna, nudlar och lax och skeda på dressingen.

  3. 3

    Smaka av med salt. Toppa med koriander och sesamfrön. Ät genast!

Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Eva Lexell Törnblom

    Köpte färsk lax över disk på Stora Coop i Orminge. Hade sex gourmeter på middag å serverade salladen som förrätt. Den blev fantastiskt uppskattad! Det var ordentligt med sting, behövdes bara lite mer japansk soya att servera till. Redan en favorit som gästerna bjudit sina gäster på. Tack!

  • Coop webbredaktör

    Till Eva: Det ska vara rå lax. Lax som är odlad behöver inte frysas innan. För mer information läs på livsmedelsverkets hemsida.

  • Elin

    har även svårt att se hur coop x-tra laxen håller sashimi kvalite. Skulle själv inte välja att äta den åtminstone utan att den varit fryst..

  • Petra

    Nja... det blev ingen sting alls trots dressingen och chilin. Ska nog göra dubbelt så mycket dressing så man kan ha bredvid och skeda på ännu mer.

Visa fler