Salviakotletter

Betyg (1-5):
3.67 (42 betyg)

Panerade fläskkotletter går snabbt och enkelt att laga till.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Potatismos:
  • 1 kg potatis
  • 20 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt
  • Salviakotletter:
  • 4 benfria fläskkotletter
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl ströbröd
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 ägg
  • 2 msk smör
  • 2 msk färsk salvia eller 1 tsk torkad
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skär potatisen i mindre bitar och koka i saltat vatten tills den är mjuk, cirka 15 minuter. Tillsätt smör, mjölk och salt. Vispa med elvisp till önskad konsistens.
  2. Häll upp mjöl på en tallrik och ströbröd, salt och peppar på en annan. Vispa upp ägget i en skål. Vänd kotletterna först i mjöl, sedan ägg och sist ströbröd.
  3. Smält smöret i en stekpanna och stek kotletterna några minuter på varje sida tills de fått gyllengul färg.
  4. Lägg dem i en ugnssäker form, repa salviablad och lägg på kotletterna. Sätt in dem i ugnen ca 10 min.

Servering

Servera med skysås och en blandad sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Roland

2013-05-22

Salvian lyfter alltid fläsk, men den skall vara med från början när man bryner kotletterna, gärna hackad eller mortlad.

Lisa

2013-02-09

Bra afer

Sofie

2012-01-15

Väldigt gott men salvian motogs inte med glädje av familjen... hoppar över den nästa gång!

Liknande recept

Pasta carbonara

(71)

Vesuvio-pizza

(8)

Solrospanerad schnitzel med surkål

(2)

Skink- och ostpaj

(6)

Pannbiff med grönpeppar och persilja

(12)

Köttfärsspett med couscous

(9)

Galette med ost, skinka och svartpeppar

(7)

Svampomelett med kall rökt skinka och rucola

(18)
12 st
  • Potatismos:
  • 1 kg potatis
  • 20 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt
  • Salviakotletter:
  • 4 benfria fläskkotletter
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl ströbröd
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 ägg
  • 2 msk smör
  • 2 msk färsk salvia eller 1 tsk torkad
  • 1 tsk salt

Salviakotletter

Betyg (1-5):
3.67 (42 betyg)

Panerade fläskkotletter går snabbt och enkelt att laga till.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär potatisen i mindre bitar och koka i saltat vatten tills den är mjuk, cirka 15 minuter. Tillsätt smör, mjölk och salt. Vispa med elvisp till önskad konsistens.
  2. Häll upp mjöl på en tallrik och ströbröd, salt och peppar på en annan. Vispa upp ägget i en skål. Vänd kotletterna först i mjöl, sedan ägg och sist ströbröd.
  3. Smält smöret i en stekpanna och stek kotletterna några minuter på varje sida tills de fått gyllengul färg.
  4. Lägg dem i en ugnssäker form, repa salviablad och lägg på kotletterna. Sätt in dem i ugnen ca 10 min.

Servering

Servera med skysås och en blandad sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Roland

2013-05-22

Salvian lyfter alltid fläsk, men den skall vara med från början när man bryner kotletterna, gärna hackad eller mortlad.

Lisa

2013-02-09

Bra afer

Sofie

2012-01-15

Väldigt gott men salvian motogs inte med glädje av familjen... hoppar över den nästa gång!

Liknande recept

Pasta carbonara

(71)

Vesuvio-pizza

(8)

Solrospanerad schnitzel med surkål

(2)

Skink- och ostpaj

(6)

Pannbiff med grönpeppar och persilja

(12)

Köttfärsspett med couscous

(9)

Galette med ost, skinka och svartpeppar

(7)

Svampomelett med kall rökt skinka och rucola

(18)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies