Salvia- och citronfylld kycklingrullad

Betyg (1-5):
2.67 (49 betyg)

Kyckling serverad så här blir genast en lyxig bjudrätt.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:150º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 st
  • 900 g kycklingbröstfilé
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 citron, finrivet skal
  • 0.5 dl finhackad salvia
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 1 dl vatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Lägg kycklingfiléerna mellan bakplåtspapper eller plastfolie och banka med en kötthammare (eller kavel) till ca 1 cm tjocklek.
  3. Rör ihop vitlök, citronskal och salvia. Fördela på filéerna och rulla ihop. Använd steksnöre eller tandpetare för att hålla ihop rullarna. Salta och peppra.
  4. Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Stek rullarna gyllene runt om och lägg över dem i en ugnsform. Häll vatten i stekpannan och rör om. Häll stekskyn över kycklingen i formen. Stek klart i ugnen till en innertemperatur på 65°, ca 15 min.
  5. Låt kycklingen vila någon minut och skär sedan upp i 1 cm tjocka skivor.

Tips

Det går även bra att göra mindre rullar med tunt skivad kalkon eller majskycklingbröst.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(5)

Bruschetta med kyckling

(8)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Bowl med sashimilax

(2)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(174)

Räksallad med japansk dressing

(79)
8 st
  • Ingredienser 8 st
  • 900 g kycklingbröstfilé
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 citron, finrivet skal
  • 0.5 dl finhackad salvia
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 1 dl vatten

Salvia- och citronfylld kycklingrullad

Betyg (1-5):
2.67 (49 betyg)

Kyckling serverad så här blir genast en lyxig bjudrätt.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:150º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Lägg kycklingfiléerna mellan bakplåtspapper eller plastfolie och banka med en kötthammare (eller kavel) till ca 1 cm tjocklek.
  3. Rör ihop vitlök, citronskal och salvia. Fördela på filéerna och rulla ihop. Använd steksnöre eller tandpetare för att hålla ihop rullarna. Salta och peppra.
  4. Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Stek rullarna gyllene runt om och lägg över dem i en ugnsform. Häll vatten i stekpannan och rör om. Häll stekskyn över kycklingen i formen. Stek klart i ugnen till en innertemperatur på 65°, ca 15 min.
  5. Låt kycklingen vila någon minut och skär sedan upp i 1 cm tjocka skivor.

Tips

Det går även bra att göra mindre rullar med tunt skivad kalkon eller majskycklingbröst.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(5)

Bruschetta med kyckling

(8)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Bowl med sashimilax

(2)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(174)

Räksallad med japansk dressing

(79)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies