För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Salvia- och citronfylld kycklingrullad

Betyg (1-5):
2.67 (49 betyg)

Kyckling serverad så här blir genast en lyxig bjudrätt.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:150º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 900 g kycklingbröstfilé
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 citron, finrivet skal
  • 0.5 dl finhackad salvia
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Lägg kycklingfiléerna mellan bakplåtspapper eller plastfolie och banka med en kötthammare (eller kavel) till ca 1 cm tjocklek.
  3. Rör ihop vitlök, citronskal och salvia. Fördela på filéerna och rulla ihop. Använd steksnöre eller tandpetare för att hålla ihop rullarna. Salta och peppra.
  4. Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Stek rullarna gyllene runt om och lägg över dem i en ugnsform. Häll vatten i stekpannan och rör om. Häll stekskyn över kycklingen i formen. Stek klart i ugnen till en innertemperatur på 65°, ca 15 min.
  5. Låt kycklingen vila någon minut och skär sedan upp i 1 cm tjocka skivor.

Tips

Det går även bra att göra mindre rullar med tunt skivad kalkon eller majskycklingbröst.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(3)

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(3)

Kycklingspett med hummus

(9)

Lasagne med kyckling

(64)

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(84)

Citron- och saffranskyckling

(8)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(23)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 900 g kycklingbröstfilé
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 citron, finrivet skal
  • 0.5 dl finhackad salvia
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt

Salvia- och citronfylld kycklingrullad

Betyg (1-5):
2.67 (49 betyg)

Kyckling serverad så här blir genast en lyxig bjudrätt.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:150º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Lägg kycklingfiléerna mellan bakplåtspapper eller plastfolie och banka med en kötthammare (eller kavel) till ca 1 cm tjocklek.
  3. Rör ihop vitlök, citronskal och salvia. Fördela på filéerna och rulla ihop. Använd steksnöre eller tandpetare för att hålla ihop rullarna. Salta och peppra.
  4. Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Stek rullarna gyllene runt om och lägg över dem i en ugnsform. Häll vatten i stekpannan och rör om. Häll stekskyn över kycklingen i formen. Stek klart i ugnen till en innertemperatur på 65°, ca 15 min.
  5. Låt kycklingen vila någon minut och skär sedan upp i 1 cm tjocka skivor.

Tips

Det går även bra att göra mindre rullar med tunt skivad kalkon eller majskycklingbröst.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(3)

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(3)

Kycklingspett med hummus

(9)

Lasagne med kyckling

(64)

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(84)

Citron- och saffranskyckling

(8)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(23)