Salvia- och citronfylld kycklingrullad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.67 (49 betyg)

Kyckling serverad så här blir genast en lyxig bjudrätt.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:150º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 900 g kycklingbröstfilé
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 citron, finrivet skal
  • 0.5 dl finhackad salvia
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Lägg kycklingfiléerna mellan bakplåtspapper eller plastfolie och banka med en kötthammare (eller kavel) till ca 1 cm tjocklek.
  3. Rör ihop vitlök, citronskal och salvia. Fördela på filéerna och rulla ihop. Använd steksnöre eller tandpetare för att hålla ihop rullarna. Salta och peppra.
  4. Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Stek rullarna gyllene runt om och lägg över dem i en ugnsform. Häll vatten i stekpannan och rör om. Häll stekskyn över kycklingen i formen. Stek klart i ugnen till en innertemperatur på 65°, ca 15 min.
  5. Låt kycklingen vila någon minut och skär sedan upp i 1 cm tjocka skivor.

Tips

Det går även bra att göra mindre rullar med tunt skivad kalkon eller majskycklingbröst.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lasagne med kyckling

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Grillade kycklingben med selleriraita

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

Betyg
Betyg
(104)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 900 g kycklingbröstfilé
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 citron, finrivet skal
  • 0.5 dl finhackad salvia
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt

Salvia- och citronfylld kycklingrullad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.67 (49 betyg)

Kyckling serverad så här blir genast en lyxig bjudrätt.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:150º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Lägg kycklingfiléerna mellan bakplåtspapper eller plastfolie och banka med en kötthammare (eller kavel) till ca 1 cm tjocklek.
  3. Rör ihop vitlök, citronskal och salvia. Fördela på filéerna och rulla ihop. Använd steksnöre eller tandpetare för att hålla ihop rullarna. Salta och peppra.
  4. Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Stek rullarna gyllene runt om och lägg över dem i en ugnsform. Häll vatten i stekpannan och rör om. Häll stekskyn över kycklingen i formen. Stek klart i ugnen till en innertemperatur på 65°, ca 15 min.
  5. Låt kycklingen vila någon minut och skär sedan upp i 1 cm tjocka skivor.

Tips

Det går även bra att göra mindre rullar med tunt skivad kalkon eller majskycklingbröst.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lasagne med kyckling

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Grillade kycklingben med selleriraita

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

Betyg
Betyg
(104)