För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

Betyg (1-5):
3.33 (6 betyg)

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 skivor lövbiff, ca 500 g
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Saltrostad potatis och palsternacka
  • 500 g palsternacka
  • 500 g färsk potatis eller delikatesspotatis
  • 16 körsbärstomater, gärna på kvist
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • Café de paris kryddsmör
  • 100 g smör
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk dragon
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala palsternackorna och skär i mindre bitar om de är stora. Dela potatisarna.
  2. Fördela palsternacka, potatis och tomater (på sin kvist) på en plåt. Ringla över oljan och ruska runt plåten. Rosta mitt i ugnen ca 30 min. Salta.
  3. Blanda alla ingredienser till kryddsmöret. Salta och peppra lövbiffen. Stek eller grilla köttskivorna ca 30 sek per sida. De ska få fin färg men inte bli torrstekta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pannbiffar med fetaost och stekt potatissallad

(9)

Lövbiffspaket med örtpotatis

(2)

Fläskkarré med potatisklyftor och apple crush

(20)

Parmainlindad majskyckling med italiensk rösti

(4)

Flamberad oxfilé med peppar, rödvinssås och potatiskaka

(52)

Mosöverbakad chili con carne

(15)

Sjömansbiff på nötfärs med dillinlagd gurka

(18)

Färsjärpar med tzatziki och klyftpotatis

(12)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 4 skivor lövbiff, ca 500 g
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Saltrostad potatis och palsternacka
  • 500 g palsternacka
  • 500 g färsk potatis eller delikatesspotatis
  • 16 körsbärstomater, gärna på kvist
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • Café de paris kryddsmör
  • 100 g smör
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk dragon
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 2 krm salt

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

Betyg (1-5):
3.33 (6 betyg)

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala palsternackorna och skär i mindre bitar om de är stora. Dela potatisarna.
  2. Fördela palsternacka, potatis och tomater (på sin kvist) på en plåt. Ringla över oljan och ruska runt plåten. Rosta mitt i ugnen ca 30 min. Salta.
  3. Blanda alla ingredienser till kryddsmöret. Salta och peppra lövbiffen. Stek eller grilla köttskivorna ca 30 sek per sida. De ska få fin färg men inte bli torrstekta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pannbiffar med fetaost och stekt potatissallad

(9)

Lövbiffspaket med örtpotatis

(2)

Fläskkarré med potatisklyftor och apple crush

(20)

Parmainlindad majskyckling med italiensk rösti

(4)

Flamberad oxfilé med peppar, rödvinssås och potatiskaka

(52)

Mosöverbakad chili con carne

(15)

Sjömansbiff på nötfärs med dillinlagd gurka

(18)

Färsjärpar med tzatziki och klyftpotatis

(12)