Salladsknyte med kycklingfärs och limesås
  • Tid 25 min

Salladsknyte med kycklingfärs och limesås

4.2 (5 betyg)

De här små smakrika salladsknytena äts med händerna. Garanterat poppis hos de mindre runt bordet! Om ni inte vill ha chilin i maten, strö den över knytena vid serveringen istället.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 18

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl jasminris
  • 500 g kycklingfärs
  • 0.5 msk sesamolja
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk strösocker
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 kruka koriander, hackad
  • 1 stor lime, pressad saft
  • salt
  • 1 isbergssallad
Limesås:
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 dl mango chutney
  • 0.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl vatten
Mangosallad:
  • 1 mango, skalad och tärnad
  • 180 g färsk böngrodd
  • 0.5 lime, pressad saft
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset. Stek kycklingfärsen i sesamolja tills den är smulig och genomstekt. Tillsätt fisksås, socker, chili och koriander. Pressa ner limesaft och smaka av med salt.

  2. 2

    Rör ihop ingredienserna till såsen. Blanda ingredienserna till mangosalladen. Plocka salladsbladen och skölj i kallt vatten.

  3. 3

    Servera ris, färs och mangosallad i salladsbladen.

Servering

Toppa med extra koriander.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar