Salladsknyte med kycklingfärs och limesås
  • Tid 25 min

Salladsknyte med kycklingfärs och limesås

0 (0 betyg)

De här små smakrika salladsknytena äts med händerna. Garanterat poppis hos de mindre runt bordet! Om ni inte vill ha chilin i maten, strö den över knytena vid serveringen istället.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 18

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl jasminris
  • 500 g kycklingfärs
  • 0.5 msk sesamolja
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk strösocker
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 kruka koriander, hackad
  • 1 stor lime, pressad saft
  • salt
  • 1 isbergssallad
Limesås:
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 dl mango chutney
  • 0.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl vatten
Mangosallad:
  • 1 mango, skalad och tärnad
  • 180 g färsk böngrodd
  • 0.5 lime, pressad saft
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset. Stek kycklingfärsen i sesamolja tills den är smulig och genomstekt. Tillsätt fisksås, socker, chili och koriander. Pressa ner limesaft och smaka av med salt.

  2. 2

    Rör ihop ingredienserna till såsen. Blanda ingredienserna till mangosalladen. Plocka salladsbladen och skölj i kallt vatten.

  3. 3

    Servera ris, färs och mangosallad i salladsbladen.

Servering

Toppa med extra koriander.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar