Sallad med stekta päron, manchego och rostade mandlar
  • Tid 30 min

Sallad med stekta päron, manchego och rostade mandlar

3.78 (27 betyg)

Med härlig sallad med sötma och sälta från päron och ost.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

4 portioner
  • 1 påse salladsmix, stor
  • 1 dl torrostade mandlar
  • 50 g manchegoost
  • 2 hårda gröna päron
  • 1 msk smör
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 msk vit eller brun balsamvinäger
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Fördela salladen på ett fat. Hacka mandlarna grovt. Fördela mandlarna på salladen och hyvla ost över.

  2. 2

    Skär päronen i klyftor och stek dem i smör och olja cirka 2 minuter på varje sida. Salta och peppra.

  3. 3

    Lyft ur päronen och lägg dem på salladen. Låt smöret och oljan koka med balsamvinägern cirka 2 minuter. Sila såsen genom en finmaskig sil och ringla den över salladsfatet.

  4. 4

    Servera gärna med stekt skivad biff, fisk eller kyckling.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • sara

    har mycket päron så jag ska prova har mycket päron så de bli bra att göra sallad a en del få se vad de bli av dom andra